PRÁCE 🧰

Mazací plán Shell

5. 1. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat olej Mazací plány Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Royal Dutch Shell je britsko-nizozemská ropná společnost. V Evropském měřítku je to největší ropná společnost, v tom světovém je na druhém místě. Zabývá se prakticky vším kolem ropy.

Mazací plán Shell

Portfolio aktivit Shellu je skutečně široké. Těžba, hledání, přeprava a zpracování ropy a zemního plynu patří k těm hlavním. Dále vyrábí energii a chemické i petrochemické produkty. A je velkým hráčem i mezi výrobci olejů. Možná je znáte, u nás jsou populární právě motorové oleje Shell Helix, případně pro motocykly určené Shell Advance.

Oleje z plynu

Shell si zakládá na kvalitě a čistotě svých základových olejů, proto je vyrábí ze zemního plynu, který je přeměněn na kapalinu. Jedná se o plně syntetické oleje, které díky tomu neobsahují téměř žádné nečistoty, které se mohou vyskytovat v běžných motorových olejích, jejichž základ je v ropě. Firma zároveň pokrývá prakticky celé současné portfolio automobilů a nabízí jak maziva pro starší vozy, tak i modernější oleje s nízkou viskozitou, které zároveň neškodí DPF filtrům.

Nabídka motorových olejů Shell

Shell Helix HX7 Professional AV 5W-30

U nás velmi populární olej, který plní normu VW 505 01/502 00. To je norma, kterou vyžadují všechny (krom SDI) jedničkové naftové Fabie a naftové oktávky se systémem vstřikování P-D (Pumpe-Düse). Často se s ním lze setkat i v autoservisech, které samozřejmě kupují většinou barelové balení. Mazací plán má Shell na svém webu.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články