PRÁCE 🧰

Mazací plán Total

10. 1. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat olej Mazací plány Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Mezi ty nejprodávanější značky olejů na českém trhu patří i maziva Total.

Mazací plán Total

Známé oleje Total produkuje firma TotalEnergies. Vlastní celý řetězec od vyhledávání ložisek ropy a zemního plynu, přes těžbu a zpracování, až po výrobu ropných produktů, jejich distribuci a produkci elektrické energie. Nás ale zajímají především oleje!

Mazací plán Total

Mazací plán má Total perfektně zpracovaný, ačkoliv rozhraní je maličko retro. Na britské mutaci webu je i modernější podoba. V každém případě, po zadání konkrétní motorizace člověk dostane kompletní výčet kapalin - motorový olej, převodový olej, brzdová kapalina, kapalina posilovače řízení a chladicí kapalina. U všeho je napsaný potřebný objem a interval výměny/kontroly. V tomhle má nad většinou ostatních výrobců autokapalin Total popravdě trochu navrch, takhle pěkně udělaný mazací plán se jen tak nevidí.

Když se podíváme na portfolio olejů Total, tak je hodně zaměřeno na konkrétní výrobce motorů. To je dobré znamení, protože mazivo tak bude pravděpodobně splňovat požadavky konkrétních motorů.

Nabídka motorových olejů Total

Total Quartz INEO ECS 5W-30

Olej se skvělým hodnocením, který je přizpůsoben potřebám nízkoemisních agregátů skupiny PSA. Je šetrný k DPF filtru a má přinášet i malou úsporu paliva během fáze, kdy se motor ohřívá na provozní teplotu. Pětilitrové balení vyjde na cenu mezi sedmi a devíti stovkami, což není vůbec špatné.

Total Quartz 9000 Energy 5W-40

Tohle je takový dá se říct univerzál. Splňuje normy ACEA A3/B4 a koncernové VW 502 00 a 505 00, což je předpis výrobce pro konzervativní intervaly výměny (15 tis. kilometrů). Mazivo je skvěle hodnocené a hodně zákazníků oceňuje i velmi příznivou cenovku. V dané kategorii je to asi favorit pro ty, kdo nechtějí zbytečně utrácet, ale zároveň chtějí olej vyšší kvality.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články