PRÁCE 🧰

Kolik stojí nejlevnější hybrid

9. 3. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Elektromobilita Rádce motoristy Vše o elektromobilitě Vše o hybridech Výběr hybridního auta Koupě hybrid auta

Prošli jsme nabídky automobilek a našli jsme ty nejlevnější hybridní vozy. Pro potřeby článku přeskočíme všechny mild-hybridní auta a budeme se zabývat jen těmi auty, která jsou schopna jet čistě na elektřinu.

Nejlevnější hybridy na trhu

Toyota Yaris 1,5 Hybrid (od 460 000 korun)

Toyota Yaris 1,5 Hybrid

Nepřekvapivě umí postavit velmi solidní nabídku japonská automobilka, která má s hybridními pohony asi největší zkušenosti. A právě toyotí pohonné systémy jsou jedny z nejodolnějších, dost možná vůbec nejtrvanlivější na trhu. Nejlevnějšímu hybridnímu yarisu nechybí prakticky nic, co by auto na městský a příměstský provoz mělo mít.

Honda Jazz e:HEV (od 499 900 korun)

Honda Jazz e:HEV

Tohle je hodně speciální auto. Je totiž zvenku relativně malé, ale uvnitř nabídne víc prostoru než kdejaký sedan. Zejména cestující v druhé řadě sedadel mají místa habaděj a ani dlouháni nebudou mít problém si sednout sami za sebe. Pohonem auta je primárně elektromotor, který napájí spalovák, který si vůz vozí jako generátor. Umí sice také pohánět přímo kola, ale až ve vyšších rychlostech. Za půl milionu člověk opět dostane prakticky vše, co by dnešní automobily měly mít.

Renault Clio E-TECH (od 510 000 korun)

Renault Clio E-TECH

Opět koncepčně velmi zajímavé auto! Převodovka má šest kvaltů - dva využívá elektromotor, čtyři spalovák. Trochu nevýhodou je, že když se vybije trakční baterie, auto omezí svůj výkon, a to dost zásadně. Clio je určené spíše do města, kde by se to stávat nemělo a podle automobilky tam umí jet většinu času na elektřinu.

Toyota Yaris Cross (od 525 000 korun)

Toyota Yaris Cross

Opět se vracíme k matce všech hybridních aut - Toyotě. Ta malého Yarise trochu přizvedla, přifoukla a nabídla nám crossover. V autě se tedy sedí výš, lépe se do něj nastupuje a jako bonus může mít i pohon všech kol, samozřejmě za příplatek. Potěší i docela objemný kufr, do kterého nasoukáte až 397 litrů nákladu. A jak je u Toyoty v poslední době zvykem, tak všechny bezpečnostní asistenty dostane zákazník už v naprostém základu.

Hyundai Kona Hybrid (od 569 990 korun)

Hyundai Kona Hybrid

Další crossover nebo chcete-li malé SUV. Kona je velmi dobrý elektromobil, ale perfektní je i jako hybrid. Jako jedno z mála aut dokáže podle navigace predikovat, co ji čeká. Je tedy schopna pošetřit energii v akumulátorech před stoupáním, případně si je ještě navíc dobít. S cenou do 600 tisíc korun je to velmi dobrá nabídka třeba pro seniory, ale klidně i pro rodiny s menšími dětmi.

Zdroj info: Toyota, Honda, Renault, Hyundai.
Zdroj médií: Depositphotos, Michaela Rubešová, Renault, Toyota, Hyundai.

Podobné články