PRÁCE 🧰

Jaké nové auto do 500 000 Kč?

11. 12. 2020 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

S rozpočtem půl milionu korun už si můžete vcelku vybírat. Jistě, nebude to luxusní limuzína nebo velké SUV, ale pořád je na trhu opravdu velké množství možností a troufáme si tvrdit, že najdeme auto opravdu pro každého.

Volkswagen T-Cross - Jaké nové auto do 500 000?

Články na téma koupě nového auta v cenové relaci:

  1. Jaké nové auto do 300 000 Kč?
  2. Jaké nové auto do 400 tis. Kč?
  3. Jaké nové auto do 500 000? - právě čtete

Pro dva

Pár mladých lidí nebo seniorů, je to jedno, hlavní je fakt, že jsou prostě dva a nemusejí tedy nijak moc řešit prostor na zadních sedadlech nebo extra objemný kufr. Stačí tedy menší vůz.

Volkswagen T-Cross

Malý crossover s litrovým motorem není špatná volba. Na příměstský provoz postačí základní 70kW verze s pětikvaltem, na delší přejezdy si raději připlaťte za výkonnější 81kW variantu se šestistupňovou převodovkou. Připlaťte si za automatickou klimatizaci a parkovací kameru a máte auto jak víno. Navíc praxe ukazuje, že litrové TSI jsou držáky.

Kia XCeed

Kia XCeed - vybíráme auto do půl milionu

Oproti Volkswagenu nabídne Kia dynamičtější design a velmi schopný podvozek. Do půl milionu se vejdete s motorem 1.4 T-GDI, který i na svižnější jízdu postačuje bez problémů. Pokud vyznáváte spíše ekonomickou a opatrnou jízdu, nebojte se ani litru, ale když budete spěchat, velice rychle narazíte na jeho limity.

Auto do města

Pro městské popojíždění je lepší zvolit vůz menších půdorysných rozměrů. Bude se s ním lépe parkovat a snadněji kličkovat užšími uličkami. A díky nižší hmotnosti bude i přijatelná spotřeba paliva.

Toyota Yaris

Za půl milionu si dopřejte hybridní variantu. Jedna-pětka pojede solidně a elektromotor s baterií pomohou snížit spotřebu hluboko pod pět litrů na sto. I s paketem Tech se navíc do limitu krásně vejdete. Toyota navíc chytře vyřešila vnitřní prostor, kde jsou krásně velké sedačky, takže ani případné delší cesty nebudou s Yarisem nic náročného.

Honda Jazz

Honda Jazz - vybíráme auto do 500 tis. Kč

Jakkoliv se tohle auto tváří a vypadá jako mrňous, tak se dovnitř vejdou v pohodě čtyři dospělí. Interiér je navíc parádní, vzdušný a díky zajímavě řešenému systému pohonu je skvělá i spotřeba. Tak tak se Jazz vejde do našeho limitu, ale pro ranní rozvoz dětí do škol a školek bychom ho brali raději než velké SUV.

Volkswagen up!

Koncernový brácha Škody Citigo, která se už bohužel se spalovákem nedělá. Up! je takové malé velké auto, uvnitř se nebudete mačkat vepředu ani ve dvou, ale cokoliv nad tento počet pasažérů už bude pociťovat při přepravě diskomfort. Na druhou stranu ho koupíte hluboko pod půl milionu i v té nejvyšší variantě a litrový motůrek do města stačí s rezervou.

Auto pro rodinu

Tady trochu rozbijeme klasické české dogma, že rodina = kombík. Ona to totiž není tak úplně pravda. V západních zemích například zjistili, že není nezbytné převážet hektolitry vzduchu, ale stačí klidně hatchback, na který jednou za rok, před cestou na dovolenou, namontujete střešní box.

Škoda Scala

Škoda Scala - do 500 000 Kč

Fabia je trochu malá, nejnovější Octavia zase taková neslaná nemastná, ale Scala je pořád skvělá volba. Nechcete-li po autě nic extra samozřejmě. V našem limitu se můžete i vcelku rozšoupnout s výbavou. Co se týče motorizace, je to asi spíš volba toho, kolik výkonu potřebujete a využijete. 1.5 TSI ovšem nemá zdaleka tak dobrou pověst jako menší litr.

Hyundai i30 Fastback

Solidní kufr, skvělé jízdní vlastnosti a především velmi chytlavý design. Berte jedna-pětku a nebudete zklamaní. Pokud opravdu ten kombík musíte mít, tak i30 Kombi taky není špatná volba. Tak jako tak dostanete povedený vůz s přijatelnými náklady na provoz.

Zdroj médií: Volkswagen, Škoda, redakce.

Podobné články