PRÁCE 🧰

Kia Sportage je nově dostupná v limitce Black Edition

26. 11. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Kia

Temná Sportage je dostupná za cenu 594 980 korun až 764 980 korun. Výroba byla spuštěna v evropském závodu automobilky Kia v Žilině na Slovensku.

Tvary vozu zůstaly zachovány, ale Sportage byla vylepšena o rastr masky chladiče a lemování kolem dokola, ochranné kryty pod předním a zadním nárazníkem, světlomety, přední mlhová světla a leskle černé střešní ližiny. Tmavá jsou i loga automobilky, kliky a 17" litá kola. Uvnitř je prémiové látkové čalounění, volant obšitý kůží a kožené čalounění voliče převodovky i loketních opěrek ve dveřích. Karoserie může mít 11 různých odstínů, které lze kombinovat s černými prvky.

Kia Sportage Black Edition

Ve výbavě jsou přední i zadní parkovací senzory, nastavitelná bederní opěrka v sedadle řidiče, elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka s LED ukazateli směru, senzor deště a automaticky stmívatelné vnitřní zpětné zrcátko nebo třeba duální automatická klimatizace. Samozřejmostí je Apple CarPlay a Android Auto.

Kia Sportage Black Edition

Co se týče motorizací, tak lze volit ze čtyř možností. Benzínový motor 1,6 litru T-GDI dosahuje nejvyššího výkonu 177 k a točivého momentu 265 Nm; jednotka 1,6 litru GDi s atmosférickým plněním produkuje 132 k a disponuje točivým momentem až 161 Nm. Sportage dále nabízí dvě varianty naftového motoru 1,6 litru Smartstream. Klasická naftová verze dosahuje 136 k a 320 Nm. Druhá varianta, nový částečně hybridní pohon Kia EcoDynamics+ 1,6 litru se 48V systémem, produkuje 136 k a 320 Nm. Od motorizace se odvíjí i pohon buď všech kol nebo jen přední nápravy.

Kia Sportage Black Edition

Zdroj médií: Kia.

Podobné články