PRÁCE 🧰

Jaké vybrat nové auto do 400 tis. Kč?

30. 11. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Se čtyřmi sty tisíci korun se dá vybrat už poměrně solidní nový vůz. Neočekávejte nějaký luxus a nemějte přehnané nároky ohledně výbavy a budete spokojeni.

Články na téma koupě nového auta v cenové relaci:

  1. Jaké nové auto do 300 000 Kč?
  2. Jaké nové auto do 400 tis. Kč? - právě čtete
  3. Jaké nové auto do 500 000?

Škoda Fabia

Ano, dalo se to čekat, ale v téhle cenové kategorii je skutečně Fábie velmi racionální volbou. Za 400 000 si můžete koupit třeba verzi Style s povedeným motorem 1.0 TSI. Jasně, žihadlo to není, ale pořád je to vcelku solidně postavené auto, které začne bodovat až časem, a to náklady na údržbu a servis. A jestli chcete kombi, tak i to si za danou sumu s Fabií splníte. Jestli vám je malá, pokukujte po Scale, ale ta bude za podobné peníze jenom v základu.

Fiat Panda 4x4

Jaké nové auto do 400 tis. Kč? Co např. Fiat Panda

Inzeráty zmíněných aut do 400 000 Kč v nabídce

Hledáte-li levnou, ale prakticky řešenou čtyřkolku, nemusí být nutně vždy odpovědí Dacia Duster. Fiat umí něco podobného, co není až tak terénní, netváří se to jako SUV, ale vyjede kdeco. Tedy pokud nebudete chtít po malém motůrku 0.9 Twinair moc. Je to totiž dvouválec trochu zvláštního charakteru, ale na druhou stranu i vcelku spolehlivý. Nečekáte-li, že Panda bude okupovat levý pruh dálnice, budete spokojeni.

Hyundai Kona

Hyundai Kona - seženete jako nové auto do 400 000 Kč

Malé SUV nebo spíše crossover, který se designově nemusí líbit každému. V každém případě se nebojte malého tříválce 1.0 T-GDI, který Koně dostačuje. Na cenovou kategorii je povedený i podvozek, který je na české silnice dostačující a jeho odhlučnění bychom označili za nadprůměrné. Menší je kufr a místa na zadních sedadlech je tak akorát. Pro čtyři dospělé to úplně není, ale rodinu s menšími dětmi by Hyundai Kona mohla uspokojit. Je to takový univerzál, který se neztratí vlastně nikde.

Toyota Yaris

Nová Toyota Yaris - za 400 tis. Kč seženete

Solidní volbu může nabídnout i Toyota. Nový Yaris boduje především výbavou. Už v základu totiž nabídne veškeré bezpečnostní asistenty, včetně třeba hlídání jízdy v pruzích nebo automatického nouzového brzdění. Cenové omezení na hybrid stačit nebude, základní 1,0 VVT-i berte spíše do města, na delší přesuny se bude víc hodit 1,5 Dynamic Force, která nabídne 125 koní. Za tu dáte 380 tisíc, přidali bychom paket Tech za tři bankovky s Masarykem a ještě něco málo zbyde.

Mazda 2

Jaké nové auto do 400 tis. Kč? Mazda 2

Ve městě a blízkém okolí bude malá Mazda jako doma. Výrobce si jí cení na 390 900 korun, ale ten úplný základ obsahuje třeba tempomat nebo vyhřívaná zrcátka. Atmosférická benzínová patnáctistovka má 90 koní a je spojena s manuálním šestikvaltem. Opticky se to nezdá jako nějaké žihadlo, ale v zatáčkách podrží výborný podvozek a přesné řízení dělá okresky radostnější.

Zdroj médií: Škoda, Mazda, Fiat, Hyundai, Toyota.

Podobné články