PRÁCE 🧰

Jaké financování vozu Seat Leon se vám vyplatí?

21. 2. 2023 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Financování nákupu vozidla Jak na nákup vozu Základní info k financování nákupu vozu Seat

Hledáte dynamický vůz se sportovním vzhledem a moderní výbavou? Pak už jste určitě narazili na nový Seat Leon. A pokud vás učaroval, jistě vás bude zajímat, jak je to s jeho financováním.

Nejlepší způsoby financování vozu Seat Leon

Moderní a sportovní Seat Leon

Seat Leon je moderní vůz sportovnějšího vzhledu s krásným designem a výbornou konektivitou. Cena, ze kterou může být váš není astronomická, ale ani zcela zanedbatelná. Proto je dobré si promyslet vhodný způsob financování. Podle vašich finančních možností můžete sáhnout po:

  1. Koupi za hotové
  2. Spotřebitelském úvěru
  3. Leasingu

Seat Leon můžete mít ve čtyřech výbavových stupních a několika motorizacích. Pojďme se nyní podívat na ceny základních motorizací každého výbavového stupně. Nejnižším stupněm výbavy je Reference. Tento vůz s motorizací 1.0 TSI může být váš za 524 900 Kč.

Vyšším výbavovým stupněm je pak Style. Základní motorizací je také 1.0 TSI, tentokrát si ale připravte 574 900 Kč. Pokud byste vybírali vůz se stejnou základní motorizací ve variantě Xcellence, tak vás bude stát 616 900 Kč.

Nejvyšší řadou, ve které je Seat Leon vyráběný je pak FR. V té za model s 1.0 eTSI DGS dáte 689 900 Kč. Budete mít ale k dispozici veškerý komfort moderního vozu.

Pořízení Seat Leon za vlastní finance

V případě, že máte dostatek financí na pořízení nového vozu Seat Leon, je pro vás tato možnost ideální. Jednak za vůz nepřeplatíte ani korunu. Zároveň budete jeho právoplatným majitelem hned od začátku a navíc se nebudete muset zatěžovat splátkami.

Na druhou stranu ale musíte počítat s tím, že veškeré poplatky za provoz půjdou také za vámi. Od pojištění, před servisní prohlídky až po sadu zimních kol. Měli byste proto ít připravenou finanční rezervu, která vám pokryje případné další výdaje.

Výhody:

  • Vůz je ihned váš
  • Nepřeplatíte ani korunu
  • Nemusíte se zatěžovat splátkami

Nevýhody:

  • Hradíte veškeré další náklady
  • Musíte mít připravenou plnou částku
  • Měli byste mít finanční rezervu

Spotřebitelský úvěr na Seat Leon

Pokud nedáte dohromady plnou částku na pořízení vozu, můžete využít financování pomocí spotřebitelského úvěru. Když se pro tuto variantu rozhodnete, měli byste spíš než po bezúčelné půjčce sáhnout po úvěru na auto. Ten v současné době nabízí řada finančních institucí, budete si tak moct vybrat ten, který vám bude sedět nejlépe.

Předtím než se pak vydáte do vybrané banky, byste si měli spočítat, jestli z dlouhodobého hlediska úvěrem nezatížíte nadměrně svůj rozpočet. Pokud vám všechno vyjde v kladných číslech, můžete v bance o půjčku požádat. Měli byste ale připravit na to, že ta si vás také pořádně prověří. Tzv. proces scoringu ověří vaši schopnost splácet půjčku. Na jeho základě vám pak banka buď stanoví podmínky úvěru, nebo vás jako rizikového klienta zamítne.

V případě, že úvěr dostanete, připravte se na pravidelné měsíční splácení a také to, že kupní cenu vozu přeplatíte. A to klidně o několik desítek tisíc korun.

Výhody:

  • Nemusíte mít připravenou plnou kupní cenu
  • Zbude vám finanční rezerva
  • Auto je ihned vaším majetkem

Nevýhody:

  • Kupní cenu vozu přeplatíte
  • Musíte projít schvalovacím procesem
  • Provozní náklady hradíte sami

Nejlepší způsoby financování vozu Seat Leon

Finanční leasing na Seat Leon

Další možností, jak si zafinancovat pořízení vozu Seat Leon, je finanční neboli klasický leasing. Ten vám za daných podmínek splácení umožní využívat vůz, který se po ukončení leasingu stane vaším majetkem.

V případě, že se rozhodnete pořídit si Seat Leon pomocí finančního leasingu, připravte si na začátek akontaci. Ta může činit několik desítek procent z ceny vozu. Po sjednání leasingu vás pak čeká splácení vozu. Do uhrazení poslední splátky je vůz v majetku leasingové společnosti. Proto pokud byste nespláceli pravidelně, mohli byste o vůz přijít. A navíc byste už nedostali zpět ani finance, které jste do té doby uhradili.

Pro případ, že byste se nečekaně ocitli ve finanční tísni je proto dobré si sjednat pojištění odpovědnosti splácet, které vám bude krýt záda.

To, že je majitelem vozu leasingová společnost, má ale i pozitivní stránky. Z této pozice se stará o povinná pojištění vozu a podle konkrétní domluvy také servisní prohlídky.

Po úspěšném zaplacení poslední splátky se pak stáváte majitelem vozu vy. Můžete ho pro své potřeby využívat dál a nemusíte se už starat o splácení.

Výhody:

  • Po skončení leasingu se stanete majitelem vozu
  • Nemusíte mít po ruce plnou kupní cenu
  • Pojištění vozu hradí leasingová společnost

Nevýhody:

  • Musíte uhradit akontaci
  • Po dobu splácení nejste majiteli vozu
  • O auto můžete přijít

Seat Leon na operativní leasing

Operativní leasing je specifickým produktem, díky kterému můžete do užívání získat zbrusu nový vůz. Po skončení leasingu se ale nestanete jeho majitelem.

V tomto případě si Seat Leon od leasingové společnosti pouze pronajímáte a to za předem domluvených podmínek. Mezi ně se řadí například doba leasingu, výše měsíční splátky a nájezd kilometrů. Pokud byste domluvený počet kilometrů překročili, čekalo by vás při ukončení leasingu penále. Na pokutu se připravte i v případě, že byste auto vrátili v horším stavu.

Nicméně leasingová společnost, jako majitel vozu, se po celou dobu stará o pojištění vozu a servisní prohlídky. Tím vám odpadne řada starostí.

Velké plus máte tento typ leasingu i pro ty, kteří se rádi vozí v nejmodernějších autech. Operativní leasing vám umožní po pár letech vyměnit užívaný model Seat Leon za zcela nový.

Výhody:

  • Není třeba velká vstupní investice
  • Leasingová společnost se stará o provozní záležitosti
  • Máte k dispozici nový model vozu

Nevýhody:

  • Máte daný nájezd kilometrů
  • Nejste majitelem vozu
  • Auto po skončení leasingu vracíte

Financování vozu Seat Leon

Pokud byste rádi jezdili vozem Seat Leon, můžete zvolit jednu z možností financování. Pokud máte k dispozici dostatečnou částku, můžete auto rovnou pořídit z vlastních zdrojů. V případě, že ne, můžete využít některou z možností financování. Každá z nich bude vyhovovat jinému typu řidiče a majitele vozidla. Podle svých preferencí můžete vybrat buď spotřební úvěr, nebo finanční či operativní leasing.

Zdroj info: Seat, internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články