PRÁCE 🧰

Jaké financování vozu Ford Focus se vám vyplatí?

25. 2. 2023 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Financování nákupu vozidla Jak na nákup vozu Základní info k financování nákupu vozu Ford

Ford Focus je skvělým parťákem na cesty do města i mimo něj. Ve variantě kombi je zároveň ideálním rodinným vozem, který vám poskytne dostatečný výkon i potřebný prostor. Stačí si vybrat, který model a stupeň výbavy je pro vás ten pravý.

Nejlepší způsoby financování vozu Ford Focus

Cestování s vozem Ford Focus

Nový Ford Focus nabízí řadu verzí a výbavových stupňů, ze kterých si můžete vybrat ten, který vám bude nejlépe vyhovovat. K tomu si pak variabilně můžete přidat další výbavu. Která vám zpříjemní a usnadní cestování.

Pojďme se orientačně podívat na ceny, za které může být Ford Focus váš. V základní pětidveřové variantě v benzínovém provedení vás Focus vyjde na 651 900 Kč, při zvýhodnění ho můžete mít už za 561 900 Kč. To platí pro základní výbavový stupeň Titanum a vůz s manuální převodovkou a výkonem 125 koní.

Nicméně pokud vás láká maximální výbava a pohodlí, budete oproti této částce muset ještě připlatit. Za pětidveřový vůz s nejvyšší výbavou Active X, výkonem 155 koní a 7stupňovou převodovkou Powershift zaplatíte 812 900 korun, pokud využijete zvýhodněné ceny, bude vás auto stát 687 900 Kč.

Tyto částky nejsou zcela zanedbatelné, proto je investici a její případné rozdělení dobré pořádně promyslet. Pokud máte na účtu dostatečnou čásku, můžete vůz pořídit za hotové. V opačném případě vám může pomoct spotřebitelský úvěr, finanční nebo operativní leasing.

Možnosti financování Ford Focus:

  1. Koupě za vlastní
  2. Úvěr na auto
  3. Finanční nebo operativní leasing

Pořízení vozu Ford Focus za hotové

V případě, že máte pohromadě dostatečnou částku, kterou můžete do nového vozu investovat, je to pro vás výhra. Díky tomu můžete nový vůz ihned využívat a stáváte se jeho majitelem. Zároveň také nepřeplatíte ani korunu z kupní ceny.

I tuto možnost byste si ale měli promyslet. Proto, že se stáváte výhradním vlastníkem vozu, platíte následně všechny poplatky spojené s jeho provozem. Ať už to jsou povinná pojištění, servis nebo zimní pneumatiky. Proto byste měli myslet na to, že by vám měla zůstat určitá rezerva, kterou budete mít k dispozici.

Výhody:

  • Jste majitelem vozu
  • Nepřeplatíte kupní cenu
  • Nemusíte myslet na splátky

Nevýhody:

  • Musíte mít našetřenou celou částku
  • Platíte dodatečné náklady
  • Měli byste mít v záloze rezervu

Ford Focus pomocí spotřebitelského úvěru

V případě, že nemáte pohromadě celou pořizovací cenu vozu, můžete ho zafinancovat pomocí spotřebitelského úvěru. Jednou z variant je úvěr bez dokládání účelu. Ten je ale v mnohém nevýhodnější. Pokud si půjčku berete právě pro pořízení nového vozu, je lepší zvolit produkt určený právě pro to.

Přesto ale nebude získání úvěru zcela snadné. V první řadě byste si měli vy sami říct, zda zvládnete úvěr bez problémů splácet a nezatíží váš rozpočet nad únosnou míru. Následně budete muset projít tzv. scoringem banky. Tím si ověří vaši schopnost splácet a pak vám úvěr buď poskytne, nebo také ne.

Pokud půjčku dostanete, můžete se radovat. Auto bude ihned vaším majetkem a budete ho moct využívat dle libosti. Zároveň ale budete muset počítat s tím, že kromě splátek budete jako majitel hradit také všechny provozní náklady.

Po řádném splacení úvěru zůstane auto vaším majetkem. Je třeba se ale připravit na to, že kvůli úrokům jeho kupní cenu přeplatíte.

Výhody:

  • Nemusíte mít našetřenou celou částku
  • Nevydáte se ze všech peněz
  • Auto je od začátku vaše

Nevýhody:

  • Přeplatíte kupní cenu
  • Musíte projít schvalovacím procesem
  • Platíte všechny provozní náklady

Nejlepší způsoby financování vozu Ford Focus

Finanční leasing na Ford Focus

Další možností, jak Ford Focus financovat, je leasing. Nejprve se podíváme na ten klasický - finanční. Finanční leasing vám pomůže k získání vašeho vysněného vozu. V první řadě je třeba sjednat podmínky a zaplatit akontaci, která může činit až desítky procent z ceny vozu.

Následně je třeba pravidelně splácet. Pokud by se vám totiž placení vymklo z ruky, mohli byste přijít jak o vůz, tak i o peníze, které jste již zaplatili. Pokud chcete mít jistotu, že se vám to nestane, měli byste si spolu s leasingem sjednat také pojištění schopnosti splácet. To vám v případě potíží pomůže.

Po úspěšném splacení leasingu je pak vůz váš a můžete ho využívat, jak je vám libo.

Výhody:

  • Po splacení leasingu je auto vaše
  • Pojištění vozu zajišťuje leasingová společnost
  • Můžete jezdit vozem, který jste ještě nezaplatili

Nevýhody:

  • Na začátku musíte uhradit akontaci
  • Po dobu splácení nejste majitelem vozu
  • Můžete o vůz přijít

Ford Focus na operativní leasing

Ford Focus si můžete pořídit i na operativní leasing. Ten má oproti jiným možnostem financování svá specifika. V případě, že si pořídíte vůz na operativní leasing, v podstatě si ho od leasingové společnosti pouze pronajímáte. Na začátku jsou stanoveny podmínky, mezi které patří například délka leasingu, měsíční splátka, maximální nájezd kilometrů a podobně.

U operativního leasingu, na rozdíl od finančního, nemusíte platit akontaci. Od začátku pouze hradíte splátky v dojednané výši. Ta se odvíjí od doby, na kterou leasing sjednáváte a možného nájezdu. Ten je dobré si hlídat, protože v případě, že byste ho překročili, museli byste následně hradit penále. To by vás čekalo i v případě, že byste vůz vrátili leasingovce poškozený nebo nadměrně opotřebený.

Na druhou stranu má tato možnost i svá pozitiva. Při uzavření leasingu získáváte k užívání zbrusu nové auto. Po uplynutí operativního leasingu pak můžete plynule navázat dalším, třeba opět s novým modelem vozu Ford Focus. Máte-li rádi nejmodernější vozy v plném lesku, určitě vás tato možnost okouzlí.

Výhody:

  • Získáváte k užívání nové auto
  • Nemusíte hradit akontaci
  • Pojištění hradí leasingovka

Nevýhody:

  • Auto si pouze půjčujete
  • Máte omezený nájezd kilometrů
  • Při navrácení ve špatném stavu budete platit penále

Nejlepší financování automobilu Ford Focus

Ford Focus můžete financovat několika způsoby. V případě, že máte k dispozici dostatečný objem peněz pro jeho koupi, nemusíte váhat. Pokud to ale není váš případ, můžete sáhnout například po spotřebitelském úvěru. Další možností pak je finanční leasing, který vám stejně tak umožní stát se po jeho splacení majitelem vozu. Pokud máte zájem pouze o dlouhodobý pronájem vozu, je pro vás ideálním řešením operativní leasing.

Zdroj info: Ford, internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články