PRÁCE 🧰

Nejprodávanější GPS lokátor do auta a jeho cena

5. 10. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Technologie Rádce motoristy GPS sledování vozidel Jak vybrat GPS lokátor

GPS lokátory do auta jsou velmi užitečná a velikostně nenáročná zařízení, která dokážou ochránit auto proti případné krádeži nebo mohou sloužit firmám ke kontrole polohy služebních automobilů. Díky technologii GPS (Global Positioning System) je bez problému možno vystopovat zařízení skoro na celém světě. 

Články na téma GPS lokalizátor:

  1. GPS sledování aut: Jak to funguje?
  2. GPS lokátor do auta: Na kolik vyjde a který je nejprodávanější - právě čtete
  3. Nejlevnější GPS lokátor do auta - vyplatí se?
  4. GPS lokátor do auta
  5. Reálné srovnání AirTagu a GPS lokátoru
  6. Levný GPS lokátor proti profi řešení
  7. GPS lokátor do auta – naše recenze po půl roce - již brzy

Vnitřní a venkovní GPS lokátory do auta

Lokátory obvykle rozdělujeme na 2 druhy, vnitřní a venkovní. Venkovní umístění je to jednodušší, stačí ho připevnit zespoda k podvozku vozidla. Vnitřní umístění už vyžaduje odborníka nebo dovednosti, jelikož se lokátor instaluje přímo do elektroinstalace. Či jednoduše do 12V či 24V nabíječky vozu.

Cena GPS lokátoru do auta

Když přihlédneme k tomu, že v případě krádeže nám GPS lokátor dokáže vystopovat, kde se zrovna auto nachází, tak jsou pořizovací ceny vcelku příznivé. Ceny základních a dobře použitelných lokátorů se pohybují v rozmezí cca. 1 000 až 4 000 korun. Pokud chcete špičkovou technologii s přesností například do 2 metrů, tak se dostáváte k částkám 8 000 korun a výše

Nejprodávanější GPS lokátory do auta

Velice záleží na cenové relaci, ve které se chcete pohybovat. Mezi normálními lidmi, co chtějí jen ochránit svoje auto, ale nenechat v tom celé mění, patří mezi nejprodávanější tyto

  • Trackito Car - 3 790 korun - vhodný i pro menší podnikatele díky programu na monitorování polohy (cena programu je 590 Kč na rok)
  • Helmer LK 511 - 2 990 korun - výdrž baterie 6-9 let, připevní se ke karoserii velmi silným magnetem
  • GPS GSM Lokátor - 1 199 korun - umístění vnitřní, poskytuje velkou spoustu funkcí od zabezpečení, polohování, sledování, ale i odposlech externím mikrofonem, spuštění alarmu, zastavení přívodu paliva a odpojení baterie
  • REXlink EASY - 2612 korun - umístění vnitřní, na autobaterii, umožňuje zjistit aktuální informaci o poloze vozidla, má pohybový senzor, takže umí fungovat i jako alarm. Hodí se jak pro podnikatele, tak pro soukromé použití. 

GPS lokátory do auta

GPS lokátory s odposlechem

Některé lokátory jsou vybaveny externím mikrofonem, který vám umožňuje tiše odposlouchávat, co se děje v autě. Je to řešení způsobem za pomocí hovoru na SOS číslo, které je přiděleno k lokátoru. Ten se při zavolání tiše spustí a probíhá hovor, o kterém víte jen vy. Zařízení nebude vydávat žádné zvuky.

Zdroj médií: freepik.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články