PRÁCE 🧰

Co je potřeba k uzavření povinného ručení

1. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Základní info k povinnému ručení

Sjednat povinné ručení je v dnešní době poměrně jednoduchá záležitost. Nemusíte běhat na pojišťovnu, pokud nemáte čas a vše vyřídíte snadno po internetu. Jak na to?

Co je potřeba k povinnému ručení

Každý, kdo chce jezdit s vozidlem po silnici, musí mít sjednané povinné ručení. To lze udělat několika způsoby, buď si vyberete pojišťovnu, domluvíte si schůzku a následně s pracovníkem společnosti vyberete pro vás nejvýhodnější nabídku - s ohledem na malusy nebo bonusy, které máte.

Co je potřeba k uzavření povinného ručení

Jednodušší a rychlejší cesta je, sjednat zákonné pojištění online. Uděláte to snadno z tepla domova, jen k tomu potřebujete pár věcí. Když použijete online kalkulačku povinného ručení, ušetříte čas při pátrání po nejvýhodnější nabídce. Stačí, když do formuláře zadáte údaje o sobě a také o vozidle - zpravidla postačí velký technický průkaz (automaticky se vygenerují započtené bonusy, případně malusy). Následně se vám během chvíle vygenerují nabídky. Pak už si stačí vybrat to své vysněné povinné ručení pro vaše auto.

Následuje poslední fáze, kterou můžete provést sami nebo telefonicky se specialistou zákaznického oddělení. Jakmile bude hotovo, přijdou vám na adresu potřebné doklady k povinnému ručení - smlouva i zelená karta. Ale pozor! Platným se poijštění stane až v momentě, kdy bude zaplacené. Platbu tedy neodkládejte, ale zaplaťte ji v řádném termínu.

Kdybyste si to náhodou rozmysleli

Občas se může stát, že zbrkle uzavřete pojistku, která se ale po delším čase nezdá tak úplně výhodná, jak jste si původně mysleli. Pak si nemusíte zoufat, neb můžete ze zákona do dvou měsíců od uzavření povinného ručení, vypovědět smlouvu bez udání důvodu. Pokud byste tuto lhůtu nestihli a chtěli jinou pojišťovnu, pak musíte počkat a vypovědět ji nejdéle 6 týdnů před výročím smlouvy.

  Online kalkulačka povinného ručení

Zdroj info: ePojištění.
Zdroj médií: Depositphotos.
Pavel Táborský

Autor článku
Pavel je člověk, který má rád moderní technologie a přesně i taková auta. Když má volnou chvíli jezdí na různé automobilové srazy a jeho druhým domovem jsou závodní okruhy. 

Podobné články