PRÁCE 🧰

Cena LPG: V jakém rozmezí se pohybuje?

3. 11. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

LPG je sice na ústupu, ale mezi majiteli aut, která jsou poháněna tímto plynem, je stále velmi populární. Jaká je cena LPG?

Cena LPG

Články na téma cena CNG a LPG:

  1. Tankování CNG
  2. Tankování LPG
  3. Cena CNG
  4. Cena LPG - právě čtete
  5. Vývoj ceny CNG
  6. Vývoj ceny LPG

Proč je LPG tak levné?

Většinou se cena LPG pohybuje někde kolem poloviny ceny benzínu a nafty. Čím to? Může za to z největší části spotřební daň, která je u LPG 2,15 koruny za krychlový metr. Společně s DPH tak je LPG daňově zatíženo relativně málo. Míra zdanění je 32,71 %. U nafty je to 52,27 % a u benzínu dokonce 59,45 %. Ano, opravdu téměř 60 procent z ceny benzínu jde do státní kasy.

Aktuální cena LPG

V tuto chvíli se cena LPG pohybuje kolem 16 korun za litr.

Vývoj ceny LPG

Mezi 10 a 20 korunami se toto palivo pohybuje už po dobu zhruba dvaceti let. S tím, jak nám rostou mzdy a zvyšuje se životní úroveň lze tedy konstatovat, že LPG je relativně levné palivo. Navíc netrpí takovými výkyvy cen jako nafta s benzínem, kde cena zhruba dekádu nazpět byla kolem 40 korun za litr.

Kde zjistit cenu LPG?

Docela dobrým a rychlým zdrojem je web ceskybenzin.cz. Tam je k dispozici mapka, kde stačí vybrat kraj a objeví se ceny srovnané od nejnižší po nejvyšší. Pozor, nejsou tam zdaleka všechny čerpací stanice.

Výhody a nevýhody LPG

Jak už bylo naznačeno, tak mezi tu nejdůležitější výhodu LPG patří znatelně nižší cena oproti běžným palivům. Tankuje se do zvláštní nádrže oddělené od té benzínové a řidič tak může mezi palivy přepínat. Často se řeší otázka bezpečnosti, která je ale prakticky stejná, jako u benzínu, dost možná i lepší - přetlakový ventil umí v případě potřeby plyn postupně upouštět a elektromagnetický ventil při vypnutí zapalování uzavře nádrž, takže nehrozí samovolný únik.

Mezi nevýhody lze zařadit fakt, že nádrž na LPG se holt musí někam vměstnat a nejčastěji to "odskáče" kufr nebo místo pro rezervu. Je to tedy tak trochu kompromis, ale třeba u velkého kombi to zase tak bolet nemusí. Další drobné negativum je nižší výkon motoru při spalování LPG. Neplatí to vždy, ale velká část agregátů je skutečně pocitově línější, než když spalují klasická paliva. No a pak je tu také nutnost pravidelné revize systému, která sice není nijak drahá (většinou se vejdete do 800 korun), ale je předepsaná nejčastěji jednou za rok.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články