PRÁCE 🧰

LPG čerpací stanice aneb Mapa, kde natankovat

25. 10. 2021 1 min. čtení diskuze (1) Tipy a rady

Ne každá tankovací stanice má krom nafty a benzínu i LPG. Proto je dobré vědět, kde můžete LPG dotankovat a jak čerpací stanici najít.

Tankování LPG

Články na téma cena CNG a LPG:

  1. Tankování CNG
  2. Tankování LPG - právě čtete
  3. Cena CNG
  4. Cena LPG
  5. Vývoj ceny CNG
  6. Vývoj ceny LPG

Mapy.cz

Velmi dobrým vyhledávačem LPG čerpacích stanic jsou mapy.cz. Tam stačí zadat do vyhledávání "LPG" a v tu ránu máte všechny jako na dlani. U drtivé většiny čerpacích stanic se navíc dozvíte i otevírací dobu. Navíc, pokud máte aplikaci Mapy.cz v telefonu, můžete se bez problémů k dané čerpačce nechat hned navigovat.

Mapa tankovacích stanic LPG

Google mapy

Další možnost jak najít místo, kde můžete tankovat LPG. Prakticky je to jedno a to samé - stačí zadat "LPG" nebo třeba "LPG ostrava svinov" a hned se vám v dané lokalitě objeví všechny čerpací stanice LPG. Opět je zde značná výhody pro všechny, kdo mají appku v telefonu. A taky je dobré vědět, že lze trasu naplánovanou v rozhraní prohlížeče na počítači a odeslat do telefonu.

Hunsgas

Docela rozšířenou sítí stanic má Hunsgas. Pokud tedy preferujete tuto značku čerpaček, mají docela přehledný web. Škoda jen, že tam nejsou i ceny.

Kde zjistit ceny LPG?

Pokud vás zajímají co nejaktuálnější ceny, je tu hned několik možností. Zmíníme třeba mBenzin.cz, kde ale nejsou ceny příliš často aktualizované. O něco lépe je na tom web ceskybenzin.cz. Tam si na mapce můžete vybrat svůj kraj a vidíte tak čerpačky v daném kraji, bohužel ceny LPG tam také nejsou nijak zvlášť aktuální.

Aplikace na zjištění cen LPG

Z hlediska aktuálnosti cen je na tom nejlépe asi aplikace jménem Pumpdroid (pro Android), případně iPumpuj (pro iOS). Tam se skutečně dozvíte nejaktuálnější ceny paliv ve vašem okolí nebo prakticky kdekoliv po ČR.

Zdroj médií: Depositphotos, Mapy.cz.
Jiří Kuchta, 23. 7. 2023 15:40
Pumpdroid ? No nevím, po celé Evropě používám MyLpg.eu

Podobné články