PRÁCE 🧰

Aktuální nabídka nabíječek autobaterií

6. 2. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat nabíječku baterií Základní info k nabíjení Auto-moto baterie a nabíjení

Současná nabídka na trhu s nabíječkami autobaterií je velmi široká. Dají se koupit kousky za pár korun, ale i za několik tisíc. Podívali jsme se na ty nejzajímavější.

Aktuální nabídka nabíječek autobaterií

Compass 6A 6/12V

Jedna z nejlevnějších variant mezi „chytrými“ nabíječkami. Provedení je extrémně levné, jak použitý plast, tak kabely působí fórově. Sice má ukazatel úrovně nabití autobaterie, ale z vlastní zkušenosti víme, že se jí moc nechce do nabíjení autobaterií vybitých pod 9 voltů. Ocenit musíme přepínač, kterým se volí mezi 12voltovou a 6voltovou baterií. Bohužel, to je tak asi vše.

Ultimate Speed ULGD 5.0 C1 z Lidlu

Už několik lidí mě přesvědčovalo, že tohle fakt dobrá nabíječka za danou cenu. Chválil si ji dokonce i majitel autoservisu, který pořídil dvě a obě údajně jedou denně, a to bez problémů. Zvládá údajně i desulfataci a krom lithiovek by měla nabíjet všechny běžné autobaterie, tedy jak klasické zaplavené, tak AGM i GEL. Zajímavostí je ochrana IP65, takže by měla snést i velmi prudký déšť (ačkoliv výrobce v návodu upozorňuje, že je určena jen pro „vnitřní použití“). Patrně nemá teplotní kompenzaci, což však výrobce obešel programem pro nabíjení za „studených podmínek“. Za pětistovku bychom se toho rozhodně nebáli.

CTEK MXS 5.0 new

Zde můžeme nabídnou doslova osobní zkušenost, ostatně o nabíječce jsme vydali i samostatný článek, respektive test. CTEK je značka, která se zabývá prakticky výhradně nabíječkami a řadí se v tomto oboru ke špičce. Nabíjení zvládá perfektně a nemá problém ani s totálně vytřískanou autobaterií. Ke svým produktům nabízí firma i užitečné příslušenství, které nabíjení umí usnadnit, například konektor s indikací. Po několika používání jsem stále s produktem spokojen a svoji cenu si bez problémů obhájí.

NOCO genius 10

Zde bohužel zatím osobní zkušenost nemáme, nicméně o produktech NOCO jsme slyšeli jen samé pozitivní zprávy. Nabíjí údajně i akumulátory do mrtva vybité, má teplotní kompenzaci, dá se k ní dokoupit příslušenství. Nad čím se trochu pozastavujeme, je cena. Vypláznout za nabíječku autobaterií tři a půl tisíce korun, je pro většinu lidí asi mimo rámec jejich možností.

Bosch C3

Německý výrobce elektroniky fušuje i do nabíječek a za základní model popravdě nechce moc. Nabíjení zvládá a prakticky zná funkce paměti, takže po výpadku proudu nabíjení pokračuje ve stejném režimu, ve kterém bylo zahájeno. Solidní provedení, IP65 a cena do tisícovky? S klidem bychom po ní sáhli.

Zdroj info: Compass, NOCO, CTEK, Ultimate Speed, Bosch.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články