PRÁCE 🧰

Zajímavé srazy na auto-moto sezónu 2024

28. 2. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Automobilová sezóna za chvíli opět začíná. Pojďme si vybrat pár nejzajímavějších auto-moto setkání, která nás v roce 2024 čekají.

Zajímavé srazy pro sezónu 2024

25 s MX5 ATD Rozkoš

Od prvního srazu příznivců a majitelů Mazdy MX-5 uběhlo již 25 let, a proto se v červnu 21. až 23. koná setkání v kempu u nádrže Rozkoš. V roce 2019, kdy byl sraz po 20 letech, se tohoto setkání zúčastnilo neuvěřitelných 287 posádek, a to nejen z Česka, ale také ze Slovenska a Polska. Všichni majitelé i obdivovatelé jsou vítáni. Na setkání bude také probíhat sčítání o rekord v největším počtu aut (MX5) na jednom místě. Toto sčítání se bude konat 22.6.2024 od 18. hodiny.

Kromě klasického srazu se v květnu a září koná „objetí celé České republiky s MX5“ s tím, že severní, jižní Moravu s Jindřichohradeckem je možné v rámci konvoje objet v květnu a Jižní Čechy, Šumavu, Český les, Slavkovský les a Krušné hory objedete v září.

Tuning Show Trojhalí

Hledáte jedinečný automobilový zážitek? Pak si nenechte ujít Tuning show Trojhalí, která se koná 22. a 23. června 2024 v Ostravě. V unikátním industriálním prostředí Trojhalí Karolina se vám naskytne pohled na špičkově upravené vozy z celé Evropy. V loňském roce se show rozrostla do nebývalých rozměrů a letos se chystá ještě větší show. Návštěvníci se mohou těšit na stovky upravených aut z šesti zemí, včetně Rakouska a Slovinska. Velký zájem je tradičně i z Maďarska, Polska a Slovenska.

Tuning show Trojhalí ale není jen o autech. Součástí akce je i Food festival, který potěší vaše chuťové pohárky lahůdkami z celého světa. Můžete se těšit na pestrou paletu stánků s jídlem a pitím, kuchařské show a další doprovodný program.

Last Ride in Český Těšín

25. května se koná v Českém Těšíně poslední ročník mistrovství driftového závodu RTS a vy u toho nesmíte chybět! Jedná se o jediný závod v driftování přímo v centru města a v celé České republice. Na jezdce z Česka, Slovenska a Polska čeká jedinečná trať připomínající počítačovou hru. Vrcholem večera bude osvětlení celé tratě, které umocní atmosféru adrenalinových soubojů. Nenechte si ujít tuto jedinečnou atmosféru, a to již naposledy v České Těšíně.

Prague Car Festival

Více než 1 100 vystavených vozů na ploše větší jak 38 000 metrů čtverečních. To je Prague Car Festival, který se každoročně koná na výstavišti PVA EXPO v Letňanech. Ani letos tomu však nebude jinak. Navštivte největší auto-moto show ve východní a střední Evropě, která se bude konat 26-27. října. Výstava nabídne pestrou paletu exponátů, od nablýskaných veteránů až po futuristické koncepty. Projděte se mezi závodními speciály, obdivujte precizní tuningové úpravy a ponořte se do fascinujícího světa motoristické historie. Kromě úchvatných exponátů se můžete těšit i na bohatý doprovodný program plný prezentací, workshopů a setkání s osobnostmi motoristického světa.

CarWars 2K24

Hledáte místo, kde se setkáte s nadšenci do aut a užijete si víkend plný adrenalinu, zábavy a krásných strojů? Pak navštivte letiště v Panenském Týnci, které dvakrát ročně hostí setkání CarWars. CarWars Opening 2024 se koná od 17. do 19. května a otevírá tak motoristickou sezónu. Letní setkání (16. až 19. srpna) se ponese v podobném duchu a nabídne ještě více zábavy a adrenalinu.

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články