PRÁCE 🧰

Vyplatí se vám GPS, vestavěná nebo online navigace v mobilu do auta?

7. 6. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Chystáte se na letní dovolenou a přemýšlíte, jakou si vezmete navigaci do auta? Existuje mnoho druhů navigací, my se dnes podíváme na výhody a nevýhody GPS, vestavěných a online navigací.

Jakou navigaci do auta - GPS, vestavěnou nebo online v mobilu?

Léto je skoro za dveřmi a vy už nevyhnutelně hledáte příjemnou dovolenou u moře. Víte ale, jakou navigaci do auta si s sebou na cesty vzít? 

Vestavěná navigace do auta - výhody a nevýhody

Vestavěné navigace jsou většinou instalovány už samotnou automobilkou. Nejčastěji se vyskytují ve 2dinové formě a jako infotainment umí také řadu jiných věcí, jako například telefonování, přepínání hudby či nastavené celého automobilu. Tyto navigace však často svým grafickým provedením připomínají navigace z počátku tisíciletí. Výhodou těchto vestavěných navigací je ale rozhodně čistota práce. Nikde vám netrčí žádné kabely, výhled neruší žádné přísavky na skle a celkově rozhodně nekazí dojem celého auta. Nevýhodou této vestavěné navigace však může být vyšší pořizovací cena. A to i u neoriginálních navigací. Vysoké ceny také zaplatíte při aktualizaci mapových podkladů. 

Online navigace do auta

Online navigace jsou nejběžnější navigace v dnešní době. Takovou navigaci si lze jednoduše stáhnout do svého mobilního telefonu a s pomocí dat můžete cestovat klidně po celém světě. Navigací do auta v mobilu je nespočet, můžete využít třeba Apple Maps, Google Mapy, Waze, Sygic nebo mnoho dalších. Nevýhodou těchto online map je ale nutnost stálého připojení. Bez připojení vás například Waze nebude schopný upozornit na nehodu, či policejní hlídku, která bude před vámi

Výhody a nevýhody GPS navigace do auta

GPS navigace do auta tady s námi vždycky byly a vždycky také budou. Jsou většinou velmi nevzhledné, "zastaralé" a často nekompatibilní s některými funkcemi ve vašem automobilu. Na druhou stranu vás ale vždy bezpečně dovedou tam, kam chcete, pořídit si ji můžete za poměrně nízkou cenu a nabízí aktualizace doživotně zdarma, případně s velmi nízkou cenovkou. U některých verzí najdete také funkci fleet management a vhodná je především pro kamiony a dodávky, jelikož do ní můžete vložit GPS souřadnice, které většina ostatních navigací neumí překousat.  

Zdroj info: Priority Tire, Geeks for Geeks, My Mobile Workers.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články