PRÁCE 🧰

Jakou autonavigaci mít v mobilu na cesty

30. 5. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Chystáte se na dovolenou autem a přemýšlíte, s jakou autonavigací se na cestu vydat? Přinášíme vám přehled tří navigací, které stojí za to mít v telefonu.

Nejlepší autonavigace do mobilu

Autonavigace nám už po několik let napomáhají k tomu, abychom se v na cizích místech neztráceli nebo zbytečně nezdržovali provoz. Na co se však při výběru té nejlepší navigace do telefonu zaměřit? Kromě běžných GPS navigací, si můžete pořídit skvělé aplikace do telefonu, které jsou, i přes to, že jsou zdarma, velmi užitečné a už zdaleka nenavigují jen a pouze z bodu A do bodu B. My se nyní podíváme na uživateli nejoblíbenější autonavigace do mobilu zdarma.

Waze

První, velice oblíbenou autonavigací do telefonu, je rozhodně Waze. Waze je zdarma, stáhnout si jej můžete jak do telefonu s operačním systémem Android, tak i iOS. Nainstalujete ji přes Google Play nebo App Store. Výhoda této aplikace je především její aktuálnost vzhledem k objížďkám a provozu. Dále také do aplikace přispívají samotní uživatelé aplikace, mohou do ní totiž zanést aktualitu na daném úseku například v podobě stojící policejní hlídky nebo nehody. Waze také dokáže naplánovat čas odjezdu podle aktuální dopravní situace. V aplikaci si také můžete vyhledat nejbližší čerpací stanici, restauraci nebo hotel.

Apple maps

Apple mapy najdete na svém zařízení, které disponuje iOS. Aplikaci zde už nejspíš budete mít od základu nainstalovanou, pokud náhodou ne, stačí ji jednoduše stáhnout v App Store. Apple mapy jsou skvělým pomocníkem například v případě, když si zaparkujete auto a zapomenete, kde jste jej nechali. V mapách s vám totiž zaznamená a uloží přesná poloha bez toho, aniž byste museli něco odsouhlasit. Dále Apple mapy také začínají s hlášením dopravních nehod s časem aktualizace, či různé uzávěrky.

Google mapy

Google mapy si můžete nainstalovat jak do Androidu, tak i do iOSu. Tyto mapy zajišťují kvalitní plánování trasy, poskytují rozsáhlé a propracované fotomapy a jsou zdarma.

Mapy.cz

Oblíbenou českou offline navigací jsou Mapy.cz. Stáhnout si ji můžete jak v App Store, tak i v Google Play, ale dokonce i v AppGallery. Aplikace Mapy.cz dokáže přepnout do letecké, turistické i historické mapy a spolehlivě vás odnaviguje jak autem, tak i pěšky.

Maps.me

Méně známou offline mapou je také aplikace maps.me. Ta dokáže navigovat jak pěšky, autem, tak i pomocí MHD. Dokáže zobrazit výškové vrstvy a je dostupná zdarma na iOS i Androidu. Její používání je trochu složitější, zvlášť pokud jste zvyklí na intuitivní a lehké ovládání například z aplikace Waze. Podobně jako Waze umí navigace maps.me vyhledat nejbližší čerpací stanici, restauraci nebo hotel.

Sygic

Starší známou online i offline aplikací je také Sygic. Aplikace disponuje taktéž 3D zobrazením a pohledem z více druhů map. Uživatelé však občas hlásí problémy s přesným navigováním a dojezdem.

Zdroj info: App Store, Google Play, Waze, Mapy.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články