PRÁCE 🧰

Navigace bez internetu do auta: Jakou zvolit?

8. 11. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Cestování s kvalitní navigací je mnohem snazší než bez ní, případně s papírovou mapou. Odpadnou vám tak starosti s orientací na mapě, doptáváním se na cestu kolemjdoucích a hledáním objízdných tras při nečekaných uzavírkách. Některé navigace můžete navíc využívat i offline.

Nejlepší offline navigace na cestu autem

Navigace je v autě už téměř nepostradatelným pomocníkem. Pokud vyrážíte na místa, která neznáte, určitě vám usnadní hledání cesty. Oceníte ji také v případě uzavírek nebo zvýšeného provozu i v místech, která znáte jako svoje boty.

Pokud vyrážíte do zahraničí, je možné, že nebudete moct k navigaci využívat připojení k internetu. Toho se ale nemusíte bát, existuje řada offline navigací do auta. Máme pro vás tipy na ty, které vás spolehlivě dovedou k cíli. A dokonce je můžete využívat zdarma.

Google Maps

Jedna z nejrozšířenějších mobilních navigací je Google Maps. Můžete ji využívat jak online, tak i offline. Pokud chcete podle navigace jet i bez internetu v mobilu, můžete si stáhnout určitou oblast s nalezenou cestou přímo do mobilního telefonu. Jednoduše si trasu v mobilu najdete a pak přizpůsobíte velikost mapy tak, abyste měli ve výřezu, který vidíte, celou cestu. Pak si tuto část mapy stáhnete do telefonu. Navigace vás pak dovede do cíle vaší cesty.

Mapy.cz

Jste-li opravdoví vlastenci, pak vám v telefonu nesmí chybět ryze česká navigace Mapy.cz. Ta vám umožňuje si stáhnout přímo do telefonu mapy vybraného státu nebo kraje. Pak už stačí si najít nejlepší trasu, jak jste zvyklí a nechat se navádět. Musíte ale počítat s tím, že vám v offline režimu nebude navigace hlásit překážky v provozu. Je možné, že narazíte na objížďku nebo neprůjezdný úsek a budete muset hledat alternativní trasu přímo na cestě.

MAPS.ME

Aplikace MAPS.ME funguje na podobném principu jako Mapy.cz. Mapu, kterou potřebujete, si můžete stáhnout přímo do svého mobilního telefonu. Pak můžete vyhledat trasu ke konkrétnímu cíli nebo si najít třeba restaurace, benzínové stanice, památky a podobně.

Pokud byste chtěli vyzkoušet i jiné navigace, tak určitě můžete vybírat podle svého gusta. Otestovat můžete například offline navigace Sygic, Here We Go nebo Galileo Offline Maps.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články