PRÁCE 🧰

Věděli jste, že o silnice se starají i externisté?

16. 3. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Reportáže

Správě a údržbě silnic čas od času vypomohou externí dodavatelé služeb, což je možná trochu nadnesený výraz pro majitele traktorů, drobné zemědělce a podobně. Funguje to docela dobře a je to pro obě strany výhodné.

Věděli jste, že o silnice se starají i externisté?

Ne vždy sypače vystačí

Každé cestmistrovství má nějaký objem techniky, obvykle je to od čtyř do osmi sypačů, které zároveň zvládají i prohrnovat. Je to počet dimenzovaný na určité podmínky a na to, aby byly komunikace udržovány v předepsaném čase a požadované kvalitě.

Bohužel, příroda občas připraví poněkud enormní nadílku sněhu, eventuálně ledovku, ale to se samozřejmě neděje každý týden. Bylo by zbytečné a neekonomické mít kvůli tomu třeba dvojnásobek sypačů a řidičů, kdyby vyjeli dvakrát za zimu. Proto existuje elegantnější řešení, které se využívá jen tehdy, kdy je to opravdu potřeba.

Aby traktor v zimě nezahálel

Říká se jim externisté, někdy taky radličkáři, ale obecně jsou to zkrátka většinou živnostníci, kteří mají doma traktor. Ten než aby v zimě zahálel, tak se dá využít třeba právě na prohrnování silnic. Živnostník podepíše smlouvu se Správou a údržbou silnic, dostane přidělený určitý úsek, zapůjčí mu radlici a za měsíční paušál 2 000 korun drží v zimním období jakousi pohotovost. Ve chvíli, kdy mu dispečer zavolá, musí do půl hodiny vyjet a když pracuje, tak je mu samozřejmě vyplácena nějaká částka za každou hodinu práce.

Cestáři tohoto využívají často v případech, kdy se jim třeba dva sypače na tři hodiny „zaseknou“ při řešení nějakého kamionu, který nevyjel kopec a zablokoval celou vozovku (což je mimochodem dost častý a typický scénář). Samozřejmě se tato výpomoc řeší i při kalamitách a je třeba ji synchronizovat, aby se třeba nastávalo, že traktor pojede chvíli po sypači a nebude po něm shrnovat posyp z vozovky.

Vyžaduje to i jisté oběti

Jaké to má negativa, je asi jasné - měsíční paušál je sice fajn, ale traktor musí být neustále připraven a stejně tak někdo, kdo ho bude řídit. Znamená to, že kdykoliv i jen trochu hrozí sněhové přeháňky, nemůže řidič pít alkohol a dnem i nocí je dostupný na telefonu.

Na Správě a údržbě silnic v Chrudimi si tuto formu spolupráce každopádně dost pochvalují. Funguje to bezvadně a radličkáři jim hodně pomáhají, když je to nejvíc potřeba.

Zdroj info: Správa a údržba silnic Pardubického kraje.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články