PRÁCE 🧰

Pardubice budou hostit už 12. dopravní konferenci

23. 8. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Pardubice se opět stanou městem dopravy. Sedmého září se zde již po dvanácté uskuteční každoroční Dopravní konference, akce pro odbornou veřejnost, na které nesmí chybět nikdo, kdo v oblasti dopravy něco znamená.

Pardubice budou hostit už 12. dopravní konferenci

Konference bude probíhat 7. září Kongresovém centru paláce Atrium od 14:00. Na tu pak následující den naváže v doubravnickém areálu Správy a údržby silnic Pardubického kraje 22. ročník Silničního veletrhu.  Hlavními letošními tématy, kterým se konference bude věnovat, jsou rozvoj a financování dopravní infrastruktury v regionu východních Čech v nadcházejících letech s ohledem na strategie ministerstva dopravy, dále dopravní uzel Pardubice, silniční hospodářství a dopravní obslužnost východočeského regionu, nejvýznamnější stavby Pardubického kraje a v neposlední řadě budoucnost regionální železniční a vodní dopravy a modernizace letiště v Pardubicích.

Pro koho je akce určena?

Konference je určena pro představitele státní správy a samosprávy, zástupce zainteresované veřejnostipodnikatele z oboru dopravy.

Pozvaní hosté

Na konferenci vystoupí řada odborníků ze všech dopravních oblastí, od silnic přes železnice až po vodní cesty, kteří prodiskutují a zhodnotí stav a vývoj jak regionální, tak celostátní dopravy:

  • senátoři a poslanci Parlamentu ČR,
  • dopravní výbor Parlamentu ČR,
  • zástupci Prešovského samosprávného kraje,
  • představitelé MD ČR, ŘSD ČR, SFDI, KHK, SŽ, ŘVC ČR, ČKAIT,
  • starostové měst a obcí,
  • zastupitelstvo Pardubického kraje,
  • ředitelé správ a údržeb silnic v ČR,
  • pracovníci krajů odpovídajících za dopravu a stavitelství,
  • ředitelé stavebních a silničních firem.

Program akce

Od 12.30 bude probíhat prezentace účastníků Dopravní konference. Ve 14 hodin konference odstartuje úvodním slovem významných hostů, v následujícím programu se účastníci mohou těšit na tematicky zaměřené příspěvky největších kapacit ve svém oboru:

Program Dopravní konference
ČasHostTéma
14.30Martin Kupka, ministr dopravy ČRStrategie rozvoje dopravní infrastruktury ve vazbě na Pardubický kraj
14.50Michal Kortyš, senátor a náměstek hejtmana Pardubického krajeVelké opravy, modernizace, rekonstrukce a výstavba silnic II. a III. třídy v Pardubickém kraji
15.05Zbyněk Hořelica, ředitel Státního fondu dopravní infrastrukturyFinancování vodní, železniční a silniční infrastruktury do roku 2025
15.25Radek Mátl, generální ředitel Ředitelství silnic a dálnicRekonstrukce a výstavba silniční a dálniční infrastruktury v Pardubickém kraji
15.45Jiří Svoboda, generální ředitel Správy železnicŽelezniční stavby v Pardubickém a Královéhradeckém kraji
16.05Tomáš Tóth, generální ředitel ČD Cargo, a. s.Rozvoj železniční cargo dopravy v ČR
16.25Martin Kolovratník, poslanec a místopředseda hospodářského výboru PSP ČRAktuální dopravní legislativa v PSP ČR
16.45Miroslav Němec, viceprezident svazu dopravy ČR pro silniční infrastrukturuRozvojová témata silniční infrastruktury Pardubického kraje 
17.05Ivan Čech, ředitel East bohemian airportRozvoj letiště Pardubice

Zakončení celé konference proběhne v 17.15 a následovat bude společenský večer, který se bude odehrávat v pardubickém Garden restaurantu.

Pokud vás program akce zaujal a pohybujete se v dopravním sektoru, nečekejte a zaregistrujte se na stránkách Dopravní konference a silničního veletrhu.

Zdroj info: dksv.cz, suspk.cz.
Zdroj médií: Správa a údržba silnic Pardubického kraje.

Podobné články