PRÁCE 🧰

Tipy na dárky: Chladící box do auta

18. 12. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Za pár dní tu máme zase po roce dobu obdarovávání, a tak řada z vás jistě přemýšlí nad tím, co svým blízkým koupí. Ono někdy je to prostě těžké, když mají všechno, a tak je řada se zaměřit na ty praktické dárky, které pro některé mohou být dražší záležitostí.

Chladící box do auta

Články na téma dárek pro ženu do auta:

  1. Autopotahy jako dárek
  2. Organizér do auta
  3. Vůně do auta
  4. Chladící box do auta - právě čtete
  5. Dárky pro ženy do auta

Pokud ve svém okolí máte někoho, kdo rád jezdí na různé výlety po Evropě, a ještě ke všemu spí v autě, pak se mu bude hodit velmi praktický dárek v podobě chladícího boxu, nebo také věci zvané autochladnička.

Na trhu existuje několik různých variant a modelů, u nichž samozřejmě o nákupu rozhoduje i samotná cena. Pro velké cestovatele bychom doporučovali kvalitnější produkty, které vydrží více a nebude ani problém s uplatněním záruky, na rozdíl od autochladniček neznámých jmen, u kterých budete luštit návod k použití lupou. Možná budou levnější, ale za jakou cenu.

Na co si dát pozor při výběru

Ještě před nákupem je vhodné si změřit rozměry, do kterých se bude chladnička usazovat a na jakém principu zapojení bude fungovat. To znamená, že lze vybírat z typů jako je absorpční, kompresní, pasivní anebo termoelektrické. Rovněž důležitou hodnotou bude objem lednice. Volit můžete od 10 do 100 litrů.

Při lovení v obchodním centru nebo na internetu si také dobře rozmyslete, jakým způsobem se bude autochladnička napájet. Samozřejmě ty pasivní potřebují ke svému životu pouze studené podklady, které se dají na dno nebo do boků, ale ty sofistikovanější už potřebují trochu elektrické energie. Zde máte možnosti zapojení buď do 12V nebo 14V zásuvky, která se běžně nachází v autech nebo dodávkách, ty vytuněnější zvládnou zapojení i do 230V zásuvky, která je ale doménou jen některých vozů.

Jestli se potřebujete rozmýšlet i podle značky, pak mezi oblíbené firmy patří například Sencor, Compass, Lamart, Calter, Coleman a další.

Jaká bude cena autochladničky?

Připravte se, že se bude jednat o hodnotnější věc. Ceny běžných chladniček začínají na tisíci koruně, přičemž se mohou vyšplhat až do deseti tisíc korun. Často tak o finální částce rozhodují výše zmíněné parametry.

Zdroj info: Autodoplňky.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články