PRÁCE 🧰

Testy na drogy: Jaké existují druhy a jak fungují?

6. 10. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat test na drogy Základní info k testerům drog Testery pro řidiče

S testem na drogy se můžete potkat i při silniční kontrole. Rozhodně ne tak často jako s testováním na přítomnost alkoholu, ale určitě je dobré nesedat za volant pod vlivem žádných omamných látek. Jak na tom jste, si můžete i sami vyzkoušet na domácím testu na drogy.

Test na drogy

Policejní testy na drogy

Pokud vás zastaví policejní hlídka a bude vás chtít otestovat na drogy, půjde v první řadě o jednorázový test ze slin. Při provádění byste si měli ve vlastním zájmu pohlídat, že přítomný policista vybalil test z neporušeného obalu. Pak bude následovat samotný test. Na výsledky si počkáte přibližně 10 minut. V této době byste neměli spustit svůj test z očí, aby nedošlo ke zkreslení výsledků.

V případě, že tento test vyjde pozitivní, jedná se pouze o orientační výsledek. Tyto testy zachytí i stopové zbytky drog požité i před delším časem. V tomto případě se budete muset podrobit i lékařskému testu. Ten bude proveden z krve. Lékařské testy podají mnohem přesnější výsledky. Odhalí druhy požitých drog i jejich množství.

Nicméně pokud vám vyjde pozitivně i lékařský test, bude vás čekat nejen adekvátní postih, ale také povinnost test zaplatit.

Druhy drogových testů

Pokud se sami chcete ujistit, že v těle žádné drogy nemáte, můžete si sami udělat test. Ten může být z moči, potu nebo ze slin. Ekonomicky nejvýhodnější jsou testy na drogy z moči. Ty vám navíc odhalí výsledky do 5 minut.

Drogový test může být proveden i ze slin. Ten vám řekne, zda v těle drogy přítomné jsou nebo ne. Výsledek budete znát do 10 minut. Poslední variantou je multidrogový test, který vám odhalí výsledky při kontaktu se slinami, potem nebo močí. Kromě toho určí i typy přítomných látek.  

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články