PRÁCE 🧰

Jak lze oklamat test na drogy

21. 1. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat test na drogy Drogy za volantem Testery pro řidiče

Možná tomu nebudete věřit, ale policejní DrugWipe test na drogy se dá "obejít". Tedy v případě, že dodržíte velmi přesný postup. Nejjistější ale samozřejmě je, žádné drogy neužívat.

Lze oklamat test na drogy?

Pepův příběh

Existuje více způsobů, ale jenom o jednom víme, že minimálně jednou v reálné situaci zafungoval. Pro ilustraci toho, jak to celé vypadá, využijeme příběh, který se doopravdy stal. Jednoho krásného se sešel rekreační uživatel drog, říkejme mu třeba Pepa, s pár přáteli a společně si užili několikrát za ten večer marihuanu. Po předchozích zkušenostech jiného člena této skupinky, který právě kvůli cannabisu přišel o řidičské oprávnění, byl na cestu domů autem připraven. V kapse měl velmi speciální ústní sprej, připravený pro situace, kdy by ho zastavila policie.

Policejní kontrola

Cestou domů, jak už asi tušíte, se tak skutečně stalo. Už když z dálky viděl ve tmě dvě svítivě zelené vesty a mávající plácačku s červeným světlem, sáhl do kapsy a do úst si z náhlého stresu lehce roztřesenou rukou několikrát vstříkl "osvěžovač dechu". Následovala klasická silniční kontrola, spojená s dýchnutím do alkohol testeru. Ten ukázal čistou nulu, nicméně druhý a o něco podezíravější policista se tvářil na Pepu dost nevraživě a otázal se ho, zdali si aplikoval nějaké návykové látky. Pepa toto negoval, ale i tak byl vyzván k testu na tyto látky a agilní příslušník hbitě vytasil DrugWipe.

Fakt to funguje

Následující okamžiky mi Pepa popsal jako jedny z nejhorších ve svém životě - na okamžik prý i zvažoval, že se snad raději přizná. Věděl totiž, že je před ním mučivých deset až patnáct minut, kdy se bude čekat, jak test dopadne. Nakonec prý sebral odvahu a odevzdal své sliny. Čekání na výsledek bylo opravdu trýznivé, ale policisté se chovali velmi korektně, test položili v otevřené dodávce na stolek s tím, že si ho Pepa může celou dobu klidně hlídat. Po zhruba čtvrthodince, kdy zkontrolovali další dva řidiče, se policista na test podíval a Pepovi doslova řekl: "Dobrý, můžete jet."

Nikoho nenavádíme...

Neberte to jako návod, ale na trhu zkrátka existují produkty, které výše popsané zvládnou. Je ale dobré vědět, že je nutné sprej/vodičku aplikovat ve správný čas a následně chvíli počkat. Jednak se musí neutralizovat ústní dutina a také musí vyprchat trocha alkoholu, co v té zázračné tekutině je. Jak už ale padlo na začátku - relativně největší jistotu mají ti, kteří se návykovým látkám vyhýbají. Navíc tenhle sprej funguje jen a pouze na odběr slin z dutiny ústní.

Zdroj info: Zkušenosti drogově závislého, Alkozona.
Zdroj médií: Depositphotos.
Rudolf Malý

Autor článku
Rudolf má rád dobré jídlo, sport a nekorektní humor. Nebrání se elektromobilitě, ale taky jí nijak zvlášť nefandí. Ve volném čase se rád vrtá v autech a obecně vlastně v čemkoliv.

Podobné články