PRÁCE 🧰

Podle čeho poznat to nejlepší krátkodobé pojištění vozidla při cestách do zahraničí?

25. 6. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat pojištění vozidla Pojištění auta na cesty Jak vybrat povinné ručení Povinné ručení a havarijní pojištění

Cestování se pomalu vrací do doby před covidovou pandemií. Tuzemské cestovky dokonce hlásí rekordní prodeje. Pokud letos plánujete dovolenou v zahraničí vlastním autem, nepodceňujte rizika, která vám mohou na cestách hrozit, a auto důkladně pojistěte. Jak vybrat to nejlepší krátkodobé pojištění auta do zahraničí?

Jak vybrat to nejlepší krátkodobé pojištění auta do zahraničí?

Krátkodobé pojištění vozidla ochrání vaši peněženku i nervy

Vyrážet do zahraniční bez vhodného pojištění vozidla, případně jeho posádky, či převážených zavazadel, je zbytečný risk. Na cestách vás totiž může potkat nepříjemná nehoda nebo porucha, která se vám může v zahraničí nepěkně prodražit.

Budete-li například potřebovat auto odtáhnout, mějte na paměti, že odtahové služby si počítají kolem 21 korun za kilometr jízdy tam i zpět. Výlet do chorvatského Zadaru tak včetně poplatků za dálnici vyjde na padesát tisíc korun! A pokud nemáte u auta sjednané alespoň krátkodobé havarijní pojištění, budete muset tyto výdaje uhradit z vlastní kapsy.

V případě krátkodobého pojištění vozidla máte několik možností

Pamatujte, že povinné ručení vás před škodami na vlastním vozidle neochrání. Spoléhat nelze ani na jeho asistenční služby, které jsou v základních balíčcích notně omezené. Pokud jste si tedy k povinnému ručení nesjednali vhodná připojištění, která mohou suplovat klasické havarijní pojištění, bude potřeba auto pojistit zvlášť.

Učinit tak můžete už při sjednávání cestovního pojištění. Některé pojišťovny totiž dnes již nabízí komplexní balíčky, v nichž jsou pojištěné nejen léčebné výlohy, ale také úraz, odpovědnost nebo právě cesta autem. Pokud na připojištění k povinnému ručení nebo cestovnímu pojištění nechcete spoléhat, prozkoumejte alespoň nabídku krátkodobého pojištění vozidla do zahraničí.

  Porovnat nabídky povinného ručení

Co by mělo krýt kvalitní krátkodobé pojištění vozidla?

Kvalitní krátkodobé havarijní pojištění auta do zahraničí zaplatí škody na zdraví a majetku nejen při nehodě. Pomůže také zařídit třeba odtah a opravu automobilu, poskytne tlumočníka a zajistí ubytování či zapůjčení náhradního vozidla. Vždy ověřte rozsah asistenčních služeb, ale i výši limitů pojistného plnění. Zaměřte se také na výluky, na základě kterých může pojišťovna plnění krátit nebo ho dokonce úplně odmítnout.

Kdo u nás krátkodobé pojištění auta nabízí?

Krátkodobé pojištění auta do zahraničí můžete sjednat u Kooperativy, Generali České pojišťovny, České podnikatelské pojišťovny, pojišťovny Direct a Uniqa. Cena této pojistky se pohybuje okolo několika stokorun. Nejkratší doba, na kterou si můžete krátkodobé havarijní pojištění sjednat, je obvykle 14 dní.

  Sjednat krátkodobé havarijní pojištění online

Nabídky mezi sebou porovnejte

S porovnáním nabídek krátkodobého pojištění auta do zahraničí vám pomůže nezávislá kalkulačka, která za vás aktuální produkty seřadí podle ceny nebo dalších parametrů. Vy se pak můžete lépe rozhodnout, zda se vám vyplatí sjednat si havarijní pojištění auta při cestě do zahraničí samostatně nebo cestovní pojištění rozšířit o připojištění zahrnující konkrétní technické a právní služby, které vám pojišťovna poskytne, když se dostanete do potíží.

  Nejvýhodnější cestovní pojištění na dovolenou

Zdroj info: Srovnejto.cz.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články