PRÁCE 🧰

Pneuservis Karlovy Vary - který vybrat

1. 12. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Přišel čas na přezutí pneu, potřebujete nahustit pneumatiky nebo seřídit geometrii kol v Karlových Varech a okolí? Víte, jaké jsou ceny služeb pneuservisů na Karlovarsku? Jak se liší velké a malé pneuservisy v Karlových Varech a okolních okresech? Poradíme vám a zároveň pomůžeme s výběrem spolehlivého karlovarského pneuservisu.

Pneuservisy Karlovy Vary

Pneuservisy v Karlovarském kraji:

  1. Pneuservis Cheb
  2. Pneuservis Karlovy Vary - právě čtete
  3. Pneuservis Sokolov

Jak vybrat ideální pneuservis

Výběr spolehlivého a kvalitního pneuservisu není zrovna lehký proces a je řada kritérií podle kterých zvolit ten správný. Nejprve je důležité si rozmyslet, jaké pneu služby vyžadujete. Pneuservisy řídí živnostníci, malé firmy či nadnárodní sítě věhlasných značek. Nabízí tak odlišné činnosti i úrovně služeb - od přezutí pneu až geometrii kol, výměnu pneu nebo huštění pneumatik.

Nejobvyklejší poptávaná služba v pneuservisech je přezutí pneumatik. Víte, kdy je čas na přezutí letních nebo zimních pneumatik? Podle zákona je motorista povinnen využívat zimní pneu v období od 1. listopadu do 31. března, pokud je na vozovce viditelný sníh, led nebo námraza. Přezutí pneumatik na nadcházející sezónu lze zvládnout vlastními silami i v domácích podmínkách. Pravděpodobně vám ale kompletní výměna zabere dost času, ve srovnání s profíkama v pneuservisu. Ceník přezutí pneumatik má každý pneuservis jinak, odhadem je to ale cca 600 - 800 Kč.

Pneuservisy Karlovy Vary - seznam firem

Co dělat při poškození pneumatiky

Propíchlé nebo jinak poškozené pneumatiky můžou potkat čas od času každého řidiče. Pokud jste šikovní, můžete na zalepení malého poškození využít sadu na opravu pneumatiky. Jestliže si ale nevěříte nebo je poškození větší, objednejte se na opravu kola do pneuservisu. Budete mít jistotu, že bude pneu po opravě naprosto v pořádku. Jedna píchlá guma vychází podle rozsahu poškození od 150 do 500 Kč. Demontáž nebo montáž všech čtyř pneumatik je zhruba 300 Kč.

Podle čeho se pozná kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Dlouholeté fungování na trhu. Jestliže pneuservis nabízí své služby již několik let na trhu, značí to o jeho kvalitě a spolehlivosti. Zákaznící se do pneuservisu sami rádi vrací a jsou se službami spokojeni.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Obsahuje pneuservis přípravky na montáž a demontáž čidel pneumatik, vyvažovací závaží, sloupové zvedáky nebo vyvažovačky? Pokud ano, tak si můžete být jisti, že se jedná o profesionální a ekonomicky stabilní podnik.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Vzdělaní a spolehlivý zaměstnanci. První pohled vás může zmást a nevyplácí se dělat ihned závěry. Pozorováním úkonů personálu si lze ale všimnout, jak zruční pracovníci jsou. Jestliže jim nástroje a disky s pneu padají od ruky nebo jim veškeré služby dlouho trvají, tak se pro jistotu pneuservisu vyhněte velkým obloukem.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Kvalita a cena malých lokálních pneuservisů dokáže mile překvapit. Místní pneuservisy to mají obzvlášť těžké, pokud musí čelit autorizovaným velkým pneuservisům. Předčit je ale dokážou přesnou prací a nižšími cenami. Žádnou pneuslužbu neodfláknou, jsou vstřícnější ke svým zákazníkům a občas pracují i mimo oficiální otevírací dobu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rozsáhlá nabídka doplňkových služeb. Když už se vydáte se svým vozidlem do pneuservisu, rádi uvítáte i další návazné služby. Vyvážení kol, uskladnění kol na další sezónu nebo kontrola tlaku v pneumatikách značí, že to pneuservis se svými činnostmi myslí vážně. Obdobné služby ve výsledku uspoří starosti a čas navíc.

Pneuservisy v Karlových Varech a okolí

Na Karlovarsku nalezneme zhruba 60 pneuservisů, které nabízí rozdílné služby:

Vzorek zimní a letní pneu - minimální hloubka dezénu

Mnoho řidičů své pneumatiky nekontroluje a dojíždění zimních pneumatik je více než běžná věc. Pozor, ale že minimální hloubka vzorku pro letní pneumatiky je 1,6 mm a pro zimní pneu 4 mm. Nepodceňujte tak vzorek své pneumatiky, aby poté nebyly gumy příliš sjeté. Pravidelnou kontrolou nejenže zvýšíte životnost pneumatik, ale zároveň neriskujete se svým zdravím v krizových situacích (příliš sjetým vzorkem pneu se prodlužuje brzdná dráha vozidla).

Přišel čas na nové pneumatiky a hledáte užitečné rady jak vybrat správné pneu? Nemůžete se rozhodnout jakou značku pneumatik koupit? V rádci Portálu řidiče jsme pro vás připravili tématické články, které vám výběr pneumatik ulehčí.

Uskladnění pneumatik aneb Na co si dát pozor

Uskladnění pneumatik na další sezónu vám může připadat jako víceméně jednoduchá činnost. Opak je pravdou a většina řidičů své pneumatiky uskladňuje špatně, to důsledkem vede k výrazně nižší životnosti pneumatik a dříve nebo později je bude čekat nákup nových pneu. Možná se tedy vyplatí zapřemýšlet nad uskladněním v pneuservisu, kde se o gumy postarají odborníci. Cena uskladnění pneumatik je v pneuservisech zhruba 400 Kč za období.

Autorizované pneuservisy v Karlových Varech

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy v Chebu - Ve městě vzdáleném 5 km od hranic s Německem je k dispozici nejčastěji výměna pneumatik, přezutí pneumatik a huštění pneumatik. Další služby pneuservisů v Chebu naleznete zde.
  • Pneuservisy Karlovy Vary - Krajské, statutární a současně nejnavštěvovanější české lázeňské město nabízí několik desítek pneuservisů, které pro váš vůz vyváží kola, uskladní pneumatiky, zkontrolují/seřídí geometrii kol a mnoho dalšího.
  • Pneuservisy v Sokolově - Hledáte pneuservis v Sokolově? Vybírat můžete podle nejčastěji hledaných služeb - huštění pneumatik, výměna pneumatik a přezutí pneu. Rádi vám s výběrem pneuservisu v Sokolově poradíme.

Pneuservisy pro nákladní vozidla v Karlových Varech

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články