PRÁCE 🧰

Motorové oleje ELF, vše o značce a kde koupit

1. 12. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat olej Koupě oleje Koupě oleje dle výrobce Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Společnost ELF vznikla v 60. letech ve Francii. Do roku 2003 fungovala zcela samostatně a kromě výroby motorových olejů se věnovala i produkci paliv pro automobily. Pak došlo je sloučení s firmou Total, pod kterou ale stále produkuje vlastní řady maziv.

Souhrnné informace o značce

Společnost Elf vznikla v roce 1966 ve Francii. Kromě výroby olejů a dalších maziv pro vozy převážně z francouzské produkce, se od počátku své existence věnovala také zpracování paliv.

V 90. letech prošla značka výraznou krizí. Poté proběhla její transformace následovaná postupným růstem. Od roku 2003 značka ELF spadá do koncernu Total. Díky tomuto sloučení došlo k vytvoření čtvrté největší společnosti zabývající se výrobou maziv na světě. Pod značkou ELF nicméně stále najdete vlastní řady motorových olejů.

Nabídka motorových olejů ELF

    Proč pořídit motorový olej ELF

    Motorové oleje ELF jsou kvalitní produkty, které se hodí pro široké použití. Díky svému původu budou nejlépe spolupracovat s vozy francouzské produkce. Ale jejich aplikace je vhodná i do aut jiných výrobců.

    Motorové oleje ELF představují prémiové produkty, které dosahují skvělých výsledků. Kromě snižování spotřeby paliva mají blahodárný účinek na celou palivovou soustavu. Chrání povrchy jednotlivých částí a omezují opotřebení pohyblivých součástek motoru. 

    Díky spolupráci s týmy motoristického sportu, může značka ELF všechny výrobky testovat při maximálním zatížení a tyto poznatky následně zpracovat při další vývoji.

    Prodejci motorových olejů ELF

    Přednosti olejů ELF

    • Kvalitní oleje
    • Propojení s motosportem

    Nevýhody olejů ELF

    • Spadá pod jinou značku

    Nabídka motorových olejů ELF o objemu 1 l

    Zajímavosti o firmě ELF

    Na konci 20. století byla značka ELF často spojována i s motosportem. Kromě spolupráce s menšími závody, byla partnerem pro vozy Renault v prestižní Formuli 1.

    Firma ELF je inovátorem na poli motorových olejů. Díky důrazu na výzkum a vývoj nových technologií mohla světu představit první zcela syntetický olej. Tento typ oleje je v současnosti často využíván především pro sportovní účely.

    Řady motorových olejů ELF

    • ELF Evolution
    • ELF Moto
    • ELF Sporti
    • ELF SXR
    • ELF Tranself
    • ELF HTX
    • ELF NF

    Videa o značce ELF

    Zdroj médií: ELF.

    Podobné články