PRÁCE 🧰

Motorové oleje FORD, vše o značce a kde koupit

1. 12. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat olej Koupě oleje Koupě oleje dle výrobce Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Společnost Ford není třeba dlouze představovat. Kromě toho, že patří mezi největší producenty automobilů, se značka Ford věnuje také produkci originálních náhradních dílů, mezi které patří také motorové oleje.

Souhrnné informace o značce

Společnost Ford Motor Company neboli zkráceně Ford byla založena 16. června 1903 Henrym Fordem v USA. Úspěch společnosti byl založen na jejím inovativním přístupu k výrobě. Produkce jednotlivých automobilů probíhala na speciální montážní lince a byly k ní využívány univerzální součástky. Díky tomu bylo možné vyrábět vozy za dostupné ceny. Prvním automobil, který výrobní linku opustil byl Ford model T. Tím se strhla vlna motorizace.

Ve dvacátém století patřila značka Ford Motor Company společně s firmami General Motors a Chrysler mezi tři největší producenty automobilů, které udávaly trendy. Po celou dobu se snaží být na špičce a posouvat výrobu automobilů dál. Společnost Ford například patřila k prvním, které do své nabídky zařadily hybridní a elektrické vozy.

Kromě produkce automobilů vyrábí společnost také originální náhradní díly a další doplňkové zboží jako jsou například motorové oleje.

Nabídka motorových olejů Ford

    Proč pořídit motorový olej Ford

    Pokud jste majitelé auta Ford, máte skvělou možnost vybrat si originální přípravek, který byl testován pro použití přímo ve vašem voze. Díky tomu zajistíte, že do motoru lijete olej, který mu bude maximálně ku prospěchu. 

    I v případě, že máte vůz jiné značky, nemusíte se bát olej Ford použít. Jedná se totiž o kvalitní přípravek, který vašemu motoru zajistí potřebnou ochranu proti opotřebení. Motorové oleje Ford jsou účinné jak v letním, tak i v zimních období, které je pro motor ještě náročnější. 

    Oleje Ford mají čisté složení, které nezanáší motor a spolehlivě tak chrání všechny jeho části. Zároveň díky jeho použití můžete snížit produkované emise a spotřebu paliva vašeho vozu. V testech jsou oleje Ford řazeny na přední příčky. Společnost Test kvality zařadila motorový olej Ford Formula F (5 l) na sedmé místo. 

    Prodejci motorových olejů Ford

    Přednosti olejů Ford

    • Čistota oleje
    • Kvalitní zpracování

    Nevýhody olejů Ford

    • Vyvíjené zejména pro značku vozů Ford

    Zajímavosti o firmě Ford

    Společnost Ford kromě snahy o udržitelnost výroby nabízí řidičům také speciální kurzy Ford Driving Skills for Life. Ty jsou určeny mladým řidičům od 18 do 24 let. Cílem těchto kurzů je naučení a zautomatizování dovedností potřebných k bezpečné jízdě po silnicích. Od roku 2019 je tento program dostupný i v České republice.

    Řady motorových olejů Ford

    • FORD Formula F

    • FORD Formula S/SD

    • Ford Formula Plus

    • Ford Motorcraft A5

    Videa o značce Ford

    Zdroj médií: FORD.

    Podobné články