PRÁCE 🧰

Motorové oleje Castrol, vše o značce a kde koupit

1. 12. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat olej Koupě oleje Koupě oleje dle výrobce Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Firma Castrol byla založena na konci 20. století, kdy se věnovala výrobě olejů pro vlaky a těžké stroje. Od počátku 20. století se pak začala věnovat výrobě maziv pro auta a letadla. V tomto oboru působí dodnes.

Souhrnné informace o značce

Společnost Castrol byla založena roku 1899 pod názvem CC Wakefield & Company. V počátcích své existence se věnovala produkci maziva pro vlaky a těžké stroje. Ve dvacátém století se pak přeorientovala na výrobu olejů pro auto a letadla.

Aby bylo dosaženo potřebných účinků začala firma do původních maziv přidávat ricinový olej. Tento produkt pak dostal jméno Castrol, který pak dal název celé firmě.

Nabídka motorových olejů značky Castrol

    Proč pořídit motorový olej Castrol

    Společnost Castrol se věnuje výzkumu a vývoji nových technologií. Díky tomu produkuje maziva nejlepší kvality, které odpovídají současným standardům. 

    V současné době je vrcholným produktem olej Castrol EDGE s technologií Fluid TITANIUM. Tento přípravek byl vyvinut tak, aby v místech s vysokým tlakem tuhnul a díky tomu chránil jednotlivé plochy před nechtěným kontaktem a snižoval jejich tření. Při povolení tlaku je tento olej opět plně kapalný.

    Prodejci motorových olejů Castrol

    Přednosti olejů Castrol

    • Inovativní produkty
    • Kvalitní oleje

    Nevýhody olejů Castrol

    • Vyšší cena

    Zajímavosti o firmě Castrol

    Firma Castrol jako první přišla s formou zviditelnění značky pomocí sponzorství. Nápis Castrol se objevoval na vlaječkách a praporcích při různých závodech a soutěžích. I díky tomu došlo ke změně názvu celé společnosti právě na Castrol.

    Společnost Castrol je možné vidět i v souvislosti s agenturou NASA. Planetární vozítko Curiosity využívalo k mazání olej značky Castrol.

    Řady motorových olejů Castrol

    • Castrol Edge
    • Castrol Magnatec
    • Castrol GTX

    Nabídka syntetických motorových olejů značky Castrol

    Videa o značce Castrol

    Zdroj médií: Castrol.

    Podobné články