PRÁCE 🧰

Malé auto s automatem - jaké vybrat?

1. 12. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Automatické převodovky Auto s automatem

Malá auta jsou ve městě jako doma a s automatickou převodovkou je jízda v takovém prostředí jednodušší a ne tak otravná. Podíváme se na zajímavá malá auta, která tuto možnost nabízejí.

Malé auto s automatem - jaké vybrat?

Škoda Citigo

Nejmenší škodovku seženete už jen jako ojetinu, ale pořád je to jedna z nejlepších možností. Robotizovaný automat tady řadí vcelku dobře. Benzínový motor má sice jen 44 kW, ale na tak malé auto to stačí s přehledem. Navíc je pohonná jednotka opravdu odolná. Citigo pak nabídne až překvapivě dost místa uvnitř a jak je u mladoboleslavské automobilky zvykem, tak i praktické vychytávky.

Toyota Aygo

Toyota Aygo jako malé auto s automatem

Nabídka inzerátů aut s automatickou převodovkou

Na test jsme měli manuál, ale ani automat nemá nijak špatnou pověst. Aygo je tak trochu stylovka, která boduje spotřebou a zábavností v zatáčkách. Bohužel má i své neduhy, například světla, která v noci moc nepomohou nebo klimatizaci, která si z výkonu ukousne dost velký díl.

Hyundai i10

Hyundai i10 lze pořídit také s automatem

Tenhle sympaťák nabídne praktičnost a solidní výbavu, navíc pokročilé asistenční systémy, které se ve městě někdy sakra hodí. Na rozdíl od výše uvedených kolegů má i10 podvozek, který pohltí i nástrahy českých silnic a celkově působí trochu dospěleji. V interiéru naleznete bez výjimky tvrdé plasty, holt nízká cenovka se musí někde projevit.

Honda Jazz

Honda Jazz automatická převodovka

V našem testu Jazz překvapil (pozitivně) svým promyšleným systémem pohonu. Když se za mnou kolegyně Míša stavila a sedl jsem si do auta, doslova jsem čuměl nad tím, jaký příděl vnitřního prostoru mají cestující vpředu i vzadu při zachování relativně malého půdorysu. Kokpit navíc vypadá i dost futuristicky a zpracování je excelentní. Jistě, připlatíte si, ale kdybychom měli vybrat auto na rozvoz (a následný svoz) dětí ve městě, Jazz by byl jasná volba.

Mini Cooper

Mini Cooper

Jestli je u vás na prvním místě styl, zauvažujte o Miníkovi. Originální interiér i tvary karoserie jsou naprosto nezaměnitelné. Sympatické jsou i dotažené detaily jako třeba britská vlajka ukrytá v zadních světlech. A v případě, že se nezaleknete vyšší cenovky, bude Mini i docela svižné, ve verzi John Cooper Works v zatáčkách potrápí i sportovní auta.

Zdroj médií: Škoda, Hyundai, Mini, Redakce.

Podobné články