PRÁCE 🧰

Jaké je nejlepší auto s automatickou převodovkou

4. 12. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Automatické převodovky Auto s automatem

Auta s automatem už nejsou na našich silnicích ničím exotickým. Naopak, stávají se stále častěji primární volbou u řidičů, kteří se nechtějí obtěžovat s řazením.

Jaké je nejlepší auto s automatickou převodovkou

Volkswagen Polo

V kombinaci s litrovým 1.0 TSI není Polo vůbec špatné auto. DSG převodovky jsou už dost vychytané a trvanlivé, tedy v případě, že jim dopřáváte předepsanou péči. Navíc sedm stupňů znamená, že i se 70 kW motorem tam vždycky nějaký kvalt zapadne tak akorát. Podvozek sice není příliš sportovní a je na něm znát, že je stavěný na městské nástrahy, ale o to je Polo pohodlnější. Je to malé auto, kterému ale oproti těm velkým nic nechybí.

Toyota C-HR

Toyota C-HR

Nabídka inzerátů aut s automatickou převodovkou

Tady zcela jistě pro mnoho potenciálních kupujících bude problematický design. Ano, C-HR je tak trochu "své" a hodně výrazné. Budete ho buď milovat nebo nenávidět, nic mezi tím. Systém pohonu, kdy je motor spojen s bezestupňovou e-CVT převodovkou, vykazuje u Toyot solidní životnost. V zemích na východ od nás jsou tihle Japonci žádanými ojetinami, které si nechají líbit kdeco, jezdí pořád a vystačí si se základní údržbou. C-HR má sice trochu lacinější interiér a na zadních sedadlech si připadáte jak v tanku, ale vynahrazuje to perfektní podvozek.

BMW 3

BMW 3

U trojkového báva je osmistupňový automat chválený ze všech stran. A nejen ten! Ultimativní hodnocení si bavorský výtvor odnáší taky za jízdní vlastnosti, zpracování interiéru a celkový pocit z jízdy. Trojka je opravdový univerzál, který má přesné řízení a nechá si líbit v zatáčkách opravdu hodně, ale zároveň z posádky nevytřese duši a přeprava probíhá v relativním pohodlí. Tady se opravdu těžko hledají slabiny, ačkoliv je pravda, že už máme nakročeno jednou nohou do prémiové třídy.

Ford Focus

Výborný podvozek, přijatelná cena a při správné péči trvanlivé benzínové motory. Focus je pro mnoho rodin, které z jakéhokoliv důvodu nechtějí škodovku, ideální volba. S osmistupňovým automatem je to velmi příjemné auto. Navíc již zmíněný podvozek si rád nechá líbit i svižnější jízdu a na svoji kategorii se auto chová příkladně v jakékoliv situaci.

Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq

Největší "produkt" od "domácí automobilky" je velmi dobře hodnocené auto u nás i za hranicemi. Sedmistupňové DSG mu sluší a funguje v něm parádně, zejména pak v kombinaci s dvoulitrovým TSI. Pro ty, kdo chtějí velké SUV, je Kodiaq jednou z těch nejracionálnějších možností, ačkoliv uznáváme, že trochu nudnou. Ale kdo by v této kategorii čekal nějakou zábavu, že?

Zdroj médií: BMW, Volkswagen, Ford, Škoda, redakce.

Podobné články