PRÁCE 🧰

Lyžařská střediska v okolí Prahy a info o aktuálních cenách

29. 12. 2022 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kam na výlet

Chystáte se po novém roce na lyže nebo běžky a bydlíte v Praze nebo jejím blízkém okolí? Máme pro vás několik autot(r)ipů na lyžařská střediska, kde nebude o zimní zážitky nouze.

Poradíme, kam na lyže v okolí Prahy a přidáme aktuální info o cenách

Články na téma jak převážet lyže:

  1. Uchycení lyží v autě
  2. Druhy nosičů lyží a který na auto vybrat?
  3. Poradíme, kam na lyže v okolí Prahy a přidáme aktuální info o cenách - právě čtete

Ski areál Chotouň

Za 35 minut se dostanete z Prahy do jednoho z nejoblíbenějších ski areálů Chotouň, který disponuje třemi vleky, které jsou v provozu zpravidla od osmi rána, do devíti večera. Všechny vleky mají plynulou regulaci rychlosti, což umožňuje pohodlný nástup i méně zkušeným lyžařům. Svah je osvětlen, takže si tady můžete užít i večerní lyžování. Areál má výkonný zasněžovací systém a k dispozici je i půjčovna, servis i škola lyžování a snowboardingu.

Ceny pro sezónu 2022/2023: Jedna hodina od 200/230 Kč, bodové jízdenky od 80/100 Kč (zlevněné a plné jízdné) + vratná záloha 100 Kč na čipovou kartu. V areálu nelze platit platební kartou!

Poradíme, kam na lyže v okolí Prahy a přidáme aktuální info o cenách

Šibeniční vrch Mnichovice

Areál známý jako Šibeniční vrrh naleznete cca půl hod jízdy od Prahy, v obci Mnichovice, nedaleko vsi Hrusice, domova známého kocoura Mikeše. Areál nabízí výtečné podmínky pro řadu venkovních i indoorových sportů. K dispozici jsou tři sjezdovky pro začínající i zkušené lyžaře. Najdete zde i půjčovnu a servis lyží a snowboardů, občerstvení a parkoviště. Lyžuje se tady ve všední dny i během víkendů a díky tomu, že jsou sjezdovky osvětlené, si můžete opět užít i večerní lyžování.

Ceny pro sezónu 2022/2023: 250 – 500 Kč. Dítě do 5 let na kotvě s dospělým je zdarma. V areálu nelze platit platební kartou!

Lyžařské středisko Zadní Telnice

99 kilometrů od Prahy se nachází středisko Zadní Telnice nabízející pět kilometrů sjezdových tratí, půjčovnu lyží a snowboardů a školu lyžování pro velké i malé. V celém areálu je pro návštěvníky parkování zdarma. Areál je otevřený od devíti od rána, do čtyř odpoledne. Ve středisku probíhají i nejrůznější akce a eventy (např. Telnický rohlík).

Ceny pro sezónu 2022/2023: 250 až 500 Kč/den. Jedna jízda – 50 Kč. Slevy pro děti do 6 let a seniory.

Poradíme, kam na lyže v okolí Prahy a přidáme aktuální info o cenách

Areál Obří sud Javorník

Cca hodina jízdy vás dělí od návštěvy lyžařského areálu Obří sud Javorník, který má za příznivých podmínek otevřeno od desíti od rána, do desíti do večera. Milovníci zimních sportů si tady užijí moderní lanovou dráhu s modrými sjezdovkami, snowpark pro lyžaře a snowboardisty i dětskou sjezdovku s provázkovým vlekem. K dispozici je i jedna z nejdelších trubkových bobových drah v České republice s vlastním vlekem.

Ceny pro sezónu 2022/2023: Hodinové jízdné od 360 do 500 Kč. Zlevněné jízdné pro rodiny nebo skupiny. Vratná záloha na čipovou kartu 50 Kč.

Monínec

Středisko Monínec uprostřed Čech v oblasti zvané Česká Sibiř, je od Prahy vzdáleno 79 kilometrů, a patří mezi nejlepší lyžařská střediska v ČR. Vybaveno je těmi nejmodernějšími technologiemi a dvěma sjezdovkami s celkovou délkou 1 800 metrů. Nechybí ani speciální hotelová sjezdovka, snowpark a funline trať. Sjezdovky jsou zasněžovány technickým sněhem a samozřejmostí je i jejich osvětlení, které umožňuje lyžařům oblíbené večerní lyžování. Areál je pro denní lyžování otevřen od 9 do 16 hod a poté večer znovu od 18 do 21 hod.

Ceny pro sezónu 2022/2023: Hodinové jízdné od 260 do 570 Kč. Online vstupné je levnější, než skipasy koupené na pokladně!

Zdroj info: Weby a ceníky jednotlivých skiareálů.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články