PRÁCE 🧰

Druhy nosičů lyží a který na auto vybrat?

13. 11. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Zimní období se nenávratně blíží, Češi sníh milují a proto si ani letos neodpustí klasickou zimní lyžovačku. Jak však vybrat správný nosič lyží a hůlek?

Druhy nosičů lyží a který na auto vybrat?

Články na téma jak převážet lyže:

  1. Uchycení lyží v autě
  2. Druhy nosičů lyží a který na auto vybrat? - právě čtete
  3. Poradíme, kam na lyže v okolí Prahy a přidáme aktuální info o cenách

Pokud se v zimě rozhodnete vyjet do hor, určitě budete řešit otázku, jaký nosič lyží bude pro vás nejvhodnější? Existují dva druhy nosičů lyží na střechu, které se liší upevněním. Prvním typem jsou nosiče lyží na takzvané "hagusy" (příčníky), které se připevňují na podélníky na autě, popřípadě pod lem střechy. Druhým typem jsou magnetické střešní nosiče lyží, které však mohou poškodit váš lak. 

Druhy nosičů lyží a který na auto vybrat?

Nosič lyží na příčnících

Nosiče se připevní na příčné nosiče na vašem autě. Na příčnících můžete mít nosič lyží až na 6 párů, popřípadě 3 snowboardy. Je možné kombinovat snowboard a lyže (je potřeba si zkontrolovat při prodeji - některé levné nosiče toto neumožňují). Někteří odborníci doporučují nosič lyží Hakr nebo také značku Menabo - názory se ale mnohdy rozcházejí. 

Nosiče lyží v online nabídkách e-shopů

Magnetický střešní nosič

Magnetický nosič je levnější variantou nosičů na střechu. Je vhodný spíše na kratší vzdálenosti a při převážení menšího počtu lyží/snowboardů. Připevňuje se magnetem přímo na střechu - časem se může stát, že magnet poškodí lak střechy

Druhy nosičů lyží a který na auto vybrat?

Nosič lyží na tažné zařízení (na kouli)

Pokud však nechcete riskovat poškození laku na své střeše, můžete si pořídit nosiče, které se připevňují na tažné zařízení. Připevníte na ně 4-6 párů lyží nebo 2-4 snowboardy podle vámi zakoupeného typu nosiče. Při dokoupení vhodných adaptérů můžete tyto nosiče využít i v létě při převozu kol

Druhy nosičů lyží a který na auto vybrat?

Zdroj médií: unsplash.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články