PRÁCE 🧰

Kde koupit elektronickou dálniční známku

7. 2. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Elektronické dálniční známky vstoupily v České republice v platnost 1. 1. 2021. Spolu s formou dálničních známek se změnila i místa a způsoby, jak je pořídit.

Kde koupit českou dálniční známku

Kde koupit českou dálniční známku

Pokud si chcete pořídit českou dálniční známku na rok 2021, máte na výběr ze 3 možností.

Elektronický obchod - www.edalnice.cz

První z možností je nákup přes elektronický obchod. Není na tom nic složitého. Stačí, když si v počítači nebo telefonu otevřete stránku edalnice.cz a kliknete na tlačítko „Koupit známku“. Pak už vás formulář provede krok za krokem celým procesem. Vyplníte informace o vozidle, vyberete si druh známky (můžete mít známku roční, 30denní a 10denní) a zvolíte si datum začátku platnosti známky. Potom už stačí známku zaplatit a po obdržení potvrzovací zprávy vyrazit na cestu.

Pobočky České pošty a EuroOil

Pokud nechcete známku kupovat elektronicky, můžete ji pořídit i osobně na pobočkách České pošty nebo na čerpacích stanicích značky EuroOil. Tam budete muset obsluze nadiktovat stejné údaje, které byste zadávali online. Pak vybranou známku zaplatíte a můžete jet.

Samoobslužný kiosek

Poslední možností, jak si dálniční známku v roce 2021 koupit, jsou samoobslužné kiosky. Ty najdete v Praze, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Rozvadově, Ústí nad Labem a Frýdku-Místku. Všechny z nich můžete přepnout do češtiny, angličtiny, němčiny, polštiny, maďarštiny a ruštiny. Platit můžete ale pouze platební kartou.

Kde koupit českou elektronickou dálniční známku

Zdroj médií: edalnice.cz.

Podobné články