PRÁCE 🧰

Dálniční známka na Pražský okruh - je potřeba?

7. 9. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Jak je to s dálniční známkou a Pražským okruhem? Je nebo není potřeba? Dálnice D0, lidově označována jako vnější Pražský okruh, tvoří jakýsi vnější obchvat Prahy. Je tedy možné projet pražský okruh bez dálniční známky?

Pražský okruh a dálniční známka: Potřebujete ji?

První úseky Pražského okruhu byly otevřeny již v roce 1984, celý okruh měl být dokončen do roku 2015, nyní se počítá s dokončením nejdřív v roce 2030. Na rok 2024 je plánována výstavba úseku Běchovice – D1 s celkovou délkou 12,64 km a spojoval by křižovatky Dubeč (exit 65), Uhříněves (exit 68), Říčany (exit 72) a Lipany (exit 75). 

V roce 2027 bychom se měli těšit na výstavbu hned tří úseků Ruzyně – Suchdol, Suchdol – Březiněves a Březiněves – Satalice, které by podle plánů měly být vystavěny do roku 2030

Na pražský okruh je v některých úsecích bohužel nutná dálniční známka. Mezi neplacené úseky dálnice Praha patří například úsek začínající u Ruzyně a končí připojením na ulici K Barrandovu (exit 16), dalším nezpoplatněným úsekem je Satalice (exit 58) až úsek v Běchovicích. Na placené a neplacené úseky se můžete podívat v následující přehledné mapce.

Placené a neplacené úsekyPlacené a neplacené úseky

Zdroj info: Ministerstvo dopravy ČR.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články