PRÁCE 🧰

Autolékárnička: Tipy a rady, kde ji koupit

8. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Obsah autolékárničky byl v posledních letech pozměněn. I přesto však stále tvoří důležitý prvek v povinné výbavě. Na autolékárničce by se rozhodně němělo šetřit. Kde koupit autolékárničku?

Lékárnička do auta - víte, kde ji koupit?

Lékárnička do auta a zákon

1. 10. 2018 došlo ke změně vybavení autolékárničky, tento nový obsah je dán vyhláškou 206/2018 Sb.: "Obsah lékárničky se ukládá do samostatného pouzdra. Součásti obsahu lékárničky musí být neporušené, vizuálně v pořádku a nesmí vykazovat známky znečištění či jiného znehodnocení. Lékárnička se ve vozidle ukládá v takovém prostoru, aby na ni nemohlo dopadat přímé sluneční záření. Úložný prostor pro lékárničku musí být suchý a čistý a musí být snadno přístupný. Ve vozidle pro hromadnou přepravu cestujících se lékárnička umisťuje na označeném a přístupném místě v prostoru vozidla určeném pro cestující."

Kde koupit autolékárničku

Novou autolékárničku všech kategorií lze koupit ve všech lékárnách nejen na internetu, ale i v kameném obchodě. Dále lze autolékárničku koupit v internetových eshopech, ale také na benzinových stanicích, či v autodílech.

Co se starou autolékárničkou?

V autolékárničce nemusíte od poslední aktualizace vyhlášky z roku 2018 vozit trojcípý šátek, plastovou roušku a náplast s polštářkem. V autě je možné vozit i prošlou lékárničku. Pokud z autolékárničky nějakou věc vytáhnete, je důležité, abyste věc zpátky doplnili, popřípadě si koupili novou.

V případě, že vaše autolékárnička nebude kompletní, může vám policie při silniční kontrole udělit pokutu od 500 do 2000 korun. Pokud po vás bude chtít policie otevřít a zkontrolovat lékárničku, můžete si tuto situaci natáčet, častokrát takhle činí pouze v případě, že vás nemohli pokutovat za přestupek, kvůli kterému vás zastavili. Při této situaci je důležité vždy zachovat chladnou hlavu, nadávkami si nikdy nikdo pokutu nesnížil.

Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články