PRÁCE 🧰

K čemu slouží obaly na pneu a vyplatí se koupě?

4. 5. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Obaly na pneumatiky - k čemu slouží a kdo je doopravdy využije? Nejsou to jen zbytečně utracené peníze?

Obaly na pneumatiky, má cenu je kupovat?

Druhy obalů na pneu

Ochranné obaly se vyrábí v několika variantách. Existují jednoduché návleky, které kryjí pneumatiky a část kol. Takový obal stačí jednoduše navléknout na kolo, zajistit suchým zipem a stáhnout provázkem podél vnitřní i venkovní strany kol. Tyto návleky jsou vhodné na přemisťování kol nebo pro skladování. Návleky mají taktéž často i ucho, díky kterému můžete kola jednoduše přenášet.

Poté existují také celé ochranné obaly, do kterých vložíte celé kolo, které je tak chráněno před mechanickým poškozením. Tyto obaly využijí především majitelé aut na alternativní pohon.

Nakonec existuje také plachta, která zakryje všechna čtyři kola postavená do komínku najednou. Takovou plachtu stačí jednoduše natáhnout na kola a zapnout zipem. Všechny obaly se většinou vyrábí z odolné textilie. Koupit však můžete i plastové pytle na kola.

Využití obalů na pneumatiky

Obaly na pneu nejčastěji využijí lidé, kteří vlastní auto na LPG. LPG nádrž se totiž u většiny aut nachází právě v místě rezervy a v tom případě je potřeba vyřešit problém s umístěním rezervního kola, aby se nepohybovalo po celém zavazadlovém prostoru. Rezervu stačí vložit do obalu a nebude se zbytečně ničit, neznečistíte si svůj kufr a můžete ji jednoduše s obalem připevnit.

Návleky na pneumatiky taktéž využijí majitelé kol, kteří je potřebují někde přes zimu uskladnit. Obaly předchází poškození a nemusíte se bát, že se vám nějak poškrábou, či jinak poškodí. Obaly chrání při manipulaci s koly váš oděv před znečištěním.

Zdroj info: Autodoplňky.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články