PRÁCE 🧰

Jak vybrat sněhovou frézu pro úklid před garáží

6. 12. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Na trhu existuje mnoho typů sněhových fréz. Jakou sněhovou frézu koupit ke garáži a podle čeho vybírat? 

Jak vybrat sněhovou frézu pro úklid před garáží

Sněhovou frézu byste měli správně vybírat podle velikosti a členitosti povrchu, ze které budete chtít sníh odklízet. Také je důležité se zaměřit na množství sněhu, který budete chtít odházet. Existují dva nejdůležitější typy sněhových fréz, jednostupňová a dvoustupňová.

Sněhová fréza vám pomůže při úklidu sněhu před garáží

Pořiďte si škrabku na auto v online nabídkách e-shopů

Dvoustupňová sněhová fréza a její využití

Dvoustupňovou frézu nejčastěji využijete v horských oblastech, kde počítáte s větším množstvím sněhové pokrývky. Taková fréza si poradí s déle ležícím, udusaným, mokrým i zmrzlým sněhem a odklidí jej z jakýchkoli povrchů. Využijete ji nejčastěji na chatě, či chalupě. Ocelový šnek nabere sníh a výhozový komín jej usměrní do požadovaného prostoru o délce až několika desítek metrů. Výhozový komín lze pomocí pákového převodu unastavit na požadovaný směr. Dvoustupňové frézy se dál dělí na frézy kolové a pásové a na frézy benzinové a akumulátorové.

Sněhová fréza vám pomůže při úklidu sněhu před garáží

Rozmrazovací spreje v nabídkách e-shopů

Jednostupňová sněhová fréza

Jednostupňovou sněhovou frézu využijete doma před svou garáží. Je vhodná k pravidelnému odklízení prašanu ze zpevněného chodníku, asfaltu, dvora nebo zahradní cesty. Tyto frézy jsou lehké a nenáročné na obsluhu. Jsou mnohem lehčí a na rozdíl od dvoustupňových fréz se lépe ovládají. Sníh je nabírán rotujícím šnekem, který jej ihned odhazuje komínem. Jednostupňové frézy mohou být benzinové i elektrické.

Sněhová fréza vám pomůže při úklidu sněhu před garáží

Zdroj médií: unsplash.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články