PRÁCE 🧰

Jak poslat pneumatiky poštou

11. 5. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Základní informace k pneumatikám Rádce motoristy

Posílání pneumatik se může zdát jako jednoduchá věc. A taky je, pokud víte, jak na to. Poradíme vám, jak poslat pneumatiky poštou.

Jak poslat pneumatiky

Jak zabalit pneumatiky

Poslat pneumatiky je jedna věc. Druhá věc je pneumatiky správně zabalit. K zabalení je možné použít jak průhlednou strečovou fólii, tak i karton. Strečová fólie může být průhledná i neprůhledná jakékoliv barvy, kromě černé. Pokud není k dispozici jiná fólie než černá, je často účtován poplatek až do 200 korun a to z důvodu potíží s načítáním čárových kódů a tím spojenou také horší manipulací se zásilkou. Po zabalení musí být pneumatiky minimálně ze 3/4 zakryté a minimálně ve třech vrstvách. Fólie musí být pevná a z neprotržitelného materiálu. Při přepravě by jinak mohlo dojít k jejímu natržení a obsah by se mohl rozpadnout. Dopravce za takový balík většinou nevrací peníze.

V případě balení pneumatik do kartónu stačí jednoduše zakrýt středy tak, aby nedošlo k tomu, že by se jejich střed někde zachytil nebo do sebe dostal jinou menší zásilku. Přepravci uvádí, že pneumatiky do velikosti 18’’ je možné balit po dvou, ale pouze v případě, že jejich hmotnost nepřesáhne 31,5 kilogramu. Pláště, které jsou větší než 18’’ se pak musí balit po jednom.

Jedny z nejlevnějších pneu na trhu s dopravou zdarma

Jak poslat pneumatiky PPL

Pneumatiky s disky u PPL či jiných dopravců vždy balte po jednom. Je důležité vzít v úvahu fakt, že se s balíky jezdí po válečkové dráze a jiných površích a v základu musí být zajištěna bezpečnost jak ráfků, tak i zaměstnanců autodopravy. Vhodné zabalení znamená vložení z obou stran ráfků kartony, které pak společně zabalíte do pevné a hladké strečové fólie.

Balíky stačí jednoduše zabalit, zvážit a změřit a objednat si příjezd dopravce až před vchodové dveře. Zde zaměstnanec nalepí štítek na balíky, vy štítek pouze zkontrolujete, zda všechny údaje souhlasí a zda pevně drží. Zaměstnanec přepravy pak balíky převezme. Jako odesílatel se pak už o nic nestaráte.

Zdroj info: Zaslat, Pneumatiky.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články