PRÁCE 🧰

Jak nastartovat auto bez klíče

24. 10. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Dálkové ovládání v klíčku od auta se může po nějaké době vybít. Víte, jak nastartovat auto s vybitým klíčem?

Jak nastartovat auto s vybitým klíčem

Bezklíčové startování automobilu

U starších aut baterie vydržely dlouhá léta, některé se jízdou nabíjely. Baterie vydržely tak dlouho, protože vysílaly signál pouze v případě stisknutí tlačítka. Baterie klíčů nových aut mají interval výměny nastavený na dva roky. Bezklíčové startování a odemykání je jedním z nejlepších vynálezů moderní doby. Klíč vysílá signál, který automobil přijme, dekóduje a buď odemkne nebo nastartuje. Baterie v ovladači však mohou po nějaké době začít zlobit. Automobil vybitý klíček pozná a upozorní vás na palubní desce. Pokud budete toto upozornění ignorovat, auto se vám jednoho krásného dne prostě neodemkne. Co v takovém případě dělat?

Nejjednodušší je výměna baterie

Baterie do ovládání se dá většinou sehnat za pár korun. Je důležité, aby sedělo typové číslo, které musí být stejné jak na ovladači, tak na baterii. Výměna baterie je pak jednoduchá, přesný postup pro vlastněný vůz lze najít na YouTube. Pokud si na výměnu baterie v ovladači netroufnete, můžete ji nechat vyměnit za drobnou úplatu ve výrobnách klíčů

V případě, že se do auta potřebujete dostat, naštěstí máte možnost. V klíči se nachází tenká kovová planžeta, kterou po odkrytí krytky nejčastěji na klice, vložíte do zámku a auto otevřete. Krytka zámku je pevná, proto se nebojte použít i vetší sílu, avšak ne takovou, abyste si poškodili auto.

Jak nastartovat auto s vybitým klíčem

Postup startování je u každého auta odlišný, doporučujeme si prostudovat ovládací manuál. Nejčastěji se položí vybitý klíč na místo, které je uvedeno v manuálu. Nejčastěji se toto místo nachází na středové konzoli, poblíž sloupku řízení. Plocha se také může nacházet například v loketní opěrce nebo držácích nápojů. Častokrát lze klíček také pouze přiložit a to například na speciální místo pod volantem, na startovací tlačítko, či jiná velmi kreativní místa.

U automatické převodovky musí být zařazen v poloze P (parkovaní) nebo N (neutrál) a brzdový pedál musí být sešlápnutý. U manuální převodovky sešlápněte spojkový pedál a stiskněte startovací tlačítko.

Jak nastartovat auto bez klíče

Při hledání fráze, jak nastartovat auto bez klíčů, to trochu zavání nelegálními úmysly. Avšak pokud chcete nastartovat své auto, tak moderní auta lze nastartovat například přes mobilní aplikaci, kterou máte spojenou se svým vozem. Auto pak můžete nastartovat i na dálku. Můžete si nastavit teplotu a výhřev, abyste do auta při příchodu sedli do tepla.

Zdroj info: Ford.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články