PRÁCE 🧰

Aplikace na počasí v Chorvatsku - vybrali jsme tři nejlepší

11. 6. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Chorvatska Informace na cestu Praktické informace pro řidiče

V Chorvatsku se hodí znát počasí, tedy teplotu, vítr, kdy očekávat přeháňky a podobně. Přesně za tímto účelem vznikla spousta aplikací, ze kterých jsme pro vás vybrali ty nejlepší.

Aplikace a weby s předpovědí počasí Chorvatsko

I nativní aplikace, tedy ty, které jsou předinstalované v telefonu, mají většinou docela solidní předpověď, nicméně existují i lepší varianty. Lepší ale neznamená placené, naopak, vybrali jsme aplikace, které jsou zdarma. Každopádně budeme rádi za případné další tipy v komentářích.

Meteoblue

Za nás asi top aplikace, která má i velmi povedený web. Obojí je zdarma s tím, že si můžete zaplatit za verzi bez reklam, nicméně pro potřeby běžného dovolenkáře nepředstavují reklamy zásadní problém. Velmi oceňujeme, že na webu nejste zahlceni stovkami údajů, ale dozvíte se předpověď a o něco níže je k dispozici radar, ze kterého lze vyčíst, kdy přijde oblačnost a srážky.

Když ale potřebujete, můžete si rozkliknout podrobné mapy. Podobně je to i v aplikaci pro smartphony. Velmi sympatická je i možnost podívat se na záběry z webkamer. Jak appka, tak web jsou k dispozici v češtině.

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Chorvatsko  🇭🇷

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Buďte vždy připraveni: V článku doáváme tři nejlepší aplikace a weby pro předpověď počasí v Chorvatsku. Nepodceňte rovněž sjednání cestovního pojištění na vaši cestu. Porovnání jednotlivých nabídek pojišťoven za vás zajistí online kalkulačka cestovního pojištění.

  Nejlepší cestovní pojištění do zahraničí

Windy

Tato aplikace českého původu je podle našich zkušeností velmi přesná a dá se na ni spolehnout, využívají ji dokonce centra pro předpovědi hurikánů. Windy umí předpovídat počasí pro celý svět, protože má k dispozici globální údaje z několika modelů. Bohužel není úplně nejpřehlednější a vyžaduje chvíli na zorientování se. První co na uživatele vybafne, je mapa. Sice krásně zpracovaná, ale daleko lepší by možná byla rovnou předpověď v klasické přehledné tabulce. K té se dá dostat po zadání destinace, pro kterou chcete znát předpověď.

Abychom ale Windy nekřivdili, tak původně to byla (a vlastně stále je) appka pro poloprofesionální až profesionální použití v rukou pilotů. I proto je možné na satelitních snímcích přepínat zobrazení a volit si, které vrstvy uvidíte a které ne. Základní verze je zdarma, placená vyjde na 539 korun za rok. Windy je v češtině.

Kalkulačka cesty do Chorvatska

Yr.no

Svého času byla norská předpověď počasí u nás velmi populární a spousta lidí přísahala na její absolutní přesnost. Naše zkušenost ukázala, že třeba Windy je o malinko přesnější. Co ale Norové mají dotažené skvěle, je rozhraní na mobilním telefonu. Je absolutně jednoduché, přehledné a popravdě i líbivé. Na hlavní ploše se zobrazuje aktuální stav a posunem prstu po obrazovce se posouváte v čase. Lze si zobrazit předpověď i v tabulce, případně v grafu, kde je dobře vidět vývoje teplot, větru, tlaku.

K dispozici jsou i webkamery, nicméně jejich množství je trochu omezené, například s Meteoblue se to nedá srovnat. Ačkoliv to možná vyznívá, že yr.no je nic moc, opak je pravdou. Pro potřeby běžné předpovědi počasí to stačí a nejeden uživatel ocení přehledné a jednoduché rozhraní. Nevýhodou je absence češtiny.

A jak zjišťujete, jaké počasí bude v Chorvatsku vy? Máte nějaké tipy na aplikace nebo weby? Podělte se o ně v komentářích!

Tip pro řidiče: Cestujete do Chorvatska autem a chcete být na všechno připraveni? Sjednejte si připojištění, které bude pokrývat rizika, jež vás mohou na cestách nemile překvapit. (např. porucha, vandalismus, řádění živlů apod.). Využít můžete připojištění v rámci cestovky, případně si sjednejte krátkodobé havarijní pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: windy, meteoblue, yr.no.
Zdroj médií: Depositphotos, windy, meteoblue, yr.no.

Podobné články