PRÁCE 🧰

Vin Diesel a jeho garáž

12. 2. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Herec Vin Diesel, známý především svou rolí Dominicka Toretta ve filmové sérii Fast and Furious, je také velkým fanouškem aut. Dnes se podíváme na pět nejzajímavějších kousků.

Vin Diesel a jeho garáž

Pontiac Bonneville

Jeden z nejzajímavějších vozů v Dieselově sbírce je Pontiac Bonneville z roku 1966, ikonická americká muscle car. V Diesel vlastní čtvrtou generaci modelu. Dieselův Bonneville je osazen 6,9 litrovým motorem, který byl v době výroby za příplatek neuvěřitelných 2 250 amerických dolarů. Tento model byl v 60. letech nejdražším modelem Pontiacu a výrazně přispěl k nárůstu prodejů značky GM.

Dodge Charger Daytona

Vin Diesel je známým fanouškem automobilů a ve své sbírce má i jeden z nejvzácnějších a nejžádanějších amerických vozů všech dob - Dodge Charger Daytona z roku 1969. Tento vůz se objevil i v šestém díle filmové série Rychle a zběsile. Daytona je druhou generací Chargeru a byl inspirován úspěchy Dodge v NASCAR. Daytona je poháněna 7,0 litrovým motorem HEMI V8.

BMW E60 M5

Vin Diesel si pořídil také BMW M5 z roku 2010. Jedná se o exkluzivní model, který je jediným čtyřdveřovým německým vozem v jeho sbírce. Diesel si BMW E60 M5 oblíbil pro její motor V10. V USA se prodalo 8 800 kusů modelu M5, což z něj v té době udělalo nejúspěšnější model řady M Performance.

Chevrolet Chevelle

Jedním z jeho nejoblíbenějších vozů je Chevy Chevelle SS z roku 1971, který se objevil ve filmu Rychle a zběsile. Vůz je poháněn 6,5litrovým motorem V8 o výkonu až 260 koní.

Plymouth Barracuda

Dalším zajímavým vozem na Dieselově seznamu je Plymouth Barracuda z roku 1974. Tento nový model byl postaven na platformě Chrysler E-Body, na které také stál Dodge Challenger. Barracuda se vyráběla od roku 1964. Kvůli přísným emisním předpisům, vyšším cenám paliva a zvýšené pozornosti ohledně bezpečnosti prodeje vozu Pymouth Barracuda klesly, což vedlo k ukončení výroby modelu 1. dubna 1974.

Bonus Mercedes-Benz Sprinter

Pokud jste hollywoodskou hvězdou, je nutné, abyste měli svoji vlastní dodávku, která vás doveze až na plátno. To platí i o Vinu Dieselovi, který od svého kolegy z filmu Rychle a zběsile Tyrese Gibsona, dostal Mercedes-Benz Sprinter. Tento vůz byl upraven do takové míry, že byste se v něm cítili jako v luxusním apartmá.

Zdroj info: Fast and Furious Fandom.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články