PRÁCE 🧰

Nejdražší automobily ve filmové sérii Fast and Furious

12. 2. 2024 3 min. čtení diskuze (2) Tipy a rady

Filmová série, která začínala u skupiny, která ráda závodila ve svých autech, jsme se dostali až k akčním filmům plných dramatických scén. Dnes se podíváme na pět nejdražších aut, které se objevily ve filmech Rychle a zběsile.

Nejdražší automobily ve filmové sérii Fast and Furious

Dom Toretto a jeho „rodina“ si v sérii Rychle a zběsile prošli dlouhou cestu. Začínali jako pouliční závodníci a lupiči na dálnicích, ale postupně se vypracovali na významné hráče na poli mezinárodní špionáže. Přesto se svých automobilových kořenů nezřekli. Po celou dobu existence této série zůstávají auta skutečnými hlavními hvězdami. Jak protagonisté, tak i záporáci měli možnost řídit nemálo rychlých a atraktivních automobilů, a mezi nimi se jich pár vyznačuje i svými vysokými cenami. Nyní si vyjmenujeme pět těch nejdražších.

Speedkore Dodge Charger Hellacious

Ve filmu Rychle a zběsile 9 z roku 2021 se objevil americký Dodge Charger. Nejedná se však o obyčejný Dodge. Akční film Rychle a zběsile 9 nabídne spoustu dechberoucích akčních scén, včetně honičky v Edinburghu ve Skotsku, kde Dom jde po svém bratrovi (John Cena). Torettův Dodge Charger je ikonický a ve filmech Rychle a zběsile řídil již mnoho variací tohoto vozidla. V Rychle a zběsile 9 řídí Dominic Toretto vůz Hellacious, který stojí asi milion dolarů, což je asi 22,5 milionu korun. Auto není schváleno pro provoz na silnici a bylo původně vytvořeno pouze pro natáčení.

Bugatti Veyron

Jakmile Domova parta přistane v Abú Dhabí a připravuje se na krádež čipu obsahujícího program God's Eye (Boží oko) ve filmu Rychle a zběsile 7 z roku 2015, všichni si pořídí nová auta. Mezi nimi je i Bugatti Veyron z roku 2011. Zajímavé je, že se tento supervůz neobjeví v žádné další scéně filmu Rychle a zběsile 7. Přibližná cena tohoto vozu je vyčíslena asi na 2 miliony amerických dolarů, tedy v přepočtu bezmála 45 milionu korun.

Ferrari FXX

Na začátku filmu Rychle a zběsile 6 z roku 2013 si několik diváků mohlo všimnout Ferrari FXX zaparkovaného v Tejově základně v Kostarice. Tento vůz, který je postaven na základech Ferrari Enzo, není schválen pro závodní ani silniční provoz. Je možné jej vidět pouze na testovacích tratích anebo na výstavách. Ferrari FXX je osazeno 6,3 litrovým motorem V12, bylo vyrobeno pouze 30 kusů a jeho maximální rychlost činí 391 km/h. Cenovka tohoto vozu je vyšší než 2,5 milionu dolarů tedy asi 56 milionu korun. Fanoušci nikdy neuvidí Teje řídit toto auto ve filmu Rychle a zběsile 6, ale jeho přítomnost dává hrubou představu o jejich finančních prostředcích z loupeže z filmu Rychle a zběsile 5.

Koenigsegg CCX-R

Po úspěšné loupeži v Riu v Rychle a zběsile 5 se Roman chlubí vozem, který má jako jediný na západní polokouli. To však nevěděl, že si jeho přítel Tej, koupil úplně stejný vůz, a tudíž jsou na západní polokouli už dva tyto vozy. Řeč je o švédském voze Koenigsegg CCX-R z roku 2010, které je ceněné na více než 2,5 milionu dolarů, tedy také asi 56 milionu korun.

Lykan Hypersport

V rámci série Rychle a zběsile patří k nejdražším automobilům, s cenovkou přes 3,4 milionu dolarů (asi 76 430 000 korun), vůz Lykan Hypersport z roku 2013. Fanoušci Rychle a zběsile si Hypersport navždy zapamatují jako vozidlo, které je součástí nejdivočejšího kaskadérského kousku ve filmu. V sedmém díle totiž auto projíždí okny hned tří různých mrakodrapů, když se Brian snaží odstranit z auta čip. Je škoda, že na konci tohoto kaskadérského kousku je auto zničeno, přičemž hlavní protagonisté vyváznou bez zranění.

Zdroj info: Fast and Furious Fandom.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Petr Murko, 12. 2. 2024 21:11
Článek zajímavý, ale Koenigsegg CCX-R 100% není německý vůz....vznikl totiž ve Švédsku.
Nikola Vrabel, 13. 2. 2024 9:50
Dobrý den Petře, děkuji za upozornění, text je již opraven. NV

Podobné články