PRÁCE 🧰

VIF aditiva: Vyplatí se jejich koupě?

1. 9. 2021 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat aditivum Koupě aditiva podle značky Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Aditiva od společnosti VIF jsou na trhu poměrně široce zastoupená. Řada motoristů je vyhledává nejen proto, že jde o ryze české produkty, ale i pro kvalitu, kterou výrobce deklaruje.

Články na téma značky aditiv:

  1. VIF aditiva
  2. Metabond aditiva
  3. Aditiva BG
  4. Liqui Moly aditiva
  5. Aditiva Atomium
  6. VIF aditiva: Vyplatí se jejich koupě? - právě čtete
  7. VIF – dlouhodobé zkušenosti

Aditiva VIF jsou vyráběna jak pro použití v menších dávkách pro jednotlivé motoristy, tak jsou přidávána i do prémiových paliv distribuovaných některými sítěmi čerpacích stanic. Pokud chcete dopřát svému autu mimořádnou péči, můžete vybírat mezi zimními a letními aditivy do nafty a aditivy do benzínu.

Druhy VIF aditiv

Jednotlivé druhy aditiv VIF se liší svým složením. Proto byste měli volit přesně takové, které vašemu autu poskytne v danou chvíli nejlepší službu. Zatímco když prohodíte zimní a letní aditivum do nafty, moc se, kromě nezlepšených vlastností vozu, nestane. Pokud byste ale místo naftového sáhli po benzínovém a opačně, mohli byste si přivodit větší komplikace.

  • Zimní aditiva VIF do nafty

Nafta je v chladných měsících mnohem náchylnější ke změně vlastností než benzín. Proto v průběhu roku můžete na čerpacích stanicích pořídit různé druhy dieselu. Tomu byste měli přizpůsobit i aditiva přidávaná do nádrže. Zimní aditivum VIF obsahuje mimo jiné depresanty, které zlepšují filtrovatelnost nafty v zimních měsících. To napomáhá efektivnímu chodu motoru a snadnějšímu startování.

  • Letní aditiva VIF do nafty

Letní aditivum VIF zvyšuje cetanové číslo nafty o 4 až 5 stupňů. Tím pomáhají zvyšovat výkon motoru a zefektivnit proces spalování. Zároveň také snižují pěnivost pohonné hmoty a tím zajišťují tichý chod. Navíc napomáhají i snižování spotřeby paliva a prodlužují životnost motoru jeho neustálým čištěním.

  • Aditiva do benzínu

Aditiva do benzínu značky VIF zvyšují jeho oktanové číslo a díky tomu výrazně zlepšují vlastnosti motoru. Jejich použitím můžete snížit spotřebu paliva přibližně o 5 %. Přidáním aditiva navíc zajistíte efektivnější čištění motoru. Díky tomu se prodlouží jeho životnost a vylepší výkon.

Testy aditiv VIF

Aditiva VIF do nafty i do benzínu prošla testováním v několika laboratořích. Test aditiva do benzínu dokázal, že při zanesení motoru do té míry, že došlo k prodloužení doby vstřiku o 44 %, přidáním aditiva nastalo v poměrně krátké době opětovné zkrácení doby vstřiku. V rámci jednotek hodin provozu po přidání aditiva pak byly trysky zcela vyčištěné.

Při testování aditiva do nafty byl v první polovině testu motor poháněn palivem bez aditiv. V té době došlo k vytvoření nečistot a jejich usazení na vstřikovacích tryskách. Tím se snížil průtok pohonné hmoty. Po přidání aditiva v druhé části zkoušky došlo k obnovení původního průtoku již za poloviční čas chodu motoru.

Hodnocení zákazníků

V hodnocení zákazníků, kteří aditiva VIF používají ve svých vozech, získává tato značka převážně kladné body. Klienti si chválí především snížení spotřeby a plynulost studených startů. Často zmiňují také pozitivní vliv na čistotu palivové soustavy a také celkově lepší chod motoru. Dobrý poměr ceny a kvality je také jedním ze zmiňovaných bodů, kterými aditivum VIF disponuje.

Zdroj médií: vif.

Podobné články