PRÁCE 🧰

Atomium aditiva

5. 2. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat aditivum Koupě aditiva podle značky Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Vybrat tu správnou značku aditiv může být v mnoha případech těžký oříšek vzhledem k tomu, že se jich na trhu nachází velké množství.

Atomium není překvapivě značkou, jak by se jeden mohl domnívat, nýbrž tribotechnickou látkou, ze které se tato aditiva vyrábí. Firma, která aditiva vyrábí, je ruská společnost Suprotec. Ta na celosvětovém trhu působí více jak 20 let, nejedná se tedy o žádného nováčka a za ty roky si našla svou řádnou základnu spokojených spotřebitelů.

Jeden minerál změnil vnímání výroby

Produkty se svým složením odlišují od ostatních výrobců a nabízí zcela ojedinělý přístup k aditivům. Atomium je tedy skladba minerálů, které byly objeveny v ruských dolech - v nich se těžila ruda a jiné minerály. Na to, že je tento minerál něčím výjimečným se přišlo až později, když horníci po delší době zjistili, že se jim přestávají při těžbě opotřebovávat mechanické součástky nástrojů.

Následovala tedy fáze zkoumání v laboratořích, kde se účinky minerálů potvrdily. Po čase se minerály a jejich následné zpracování začalo využívat v průmyslu pro ošetření motorů, později přišla na řadu maziva a aditiva. Podle výrobce je skrze tribotechniku možné docílit obnovení opotřebených třecích ploch.

Pokud bychom to měli zjednodušit, jedná se o produkt, přírodního charakteru, který je dále upravován, avšak je chemicky nezávadný. Z něj se následně po použití vytváří tenká, ale za to velmi odolná vrstva na třecích plochách. Efektem je, že dochází k menšímu opotřebení, tření a tím prodloužením živostnosti.

Aditiva značky Atomium v online nabídce

Vlastnosti aditiv Atomium

Mezi největší benefity těchto aditiv patří snížení tření a snížení paliva až o 10 %. Uživatelé si rovněž pochvalují projev výkonu motoru, který reaguje mnohem rychleji při akceleraci a zároveň dle údajů tato aditiva prodlužují životnost motoru.

Produkty aditiv Atomium

Kromě aditiv do pohonných hmot se značka zaměřuje i na aditiva vhodná například k ošetření manuální a automatické převodovky. Rovněž vyrábí aditiva vhodná do motocyklů a velkých užitkových vozů, včetně třeba autobusů. Nutno podotknout, že tato aditiva mají vyšší cenovku, ale dle hodnocení uživatelů se jedná o solidní produkt, který splní přesně to, co od něj očekáváte.

Produkty, které využijete v případě pohonných hmot, jsou následující:

  • Atomium active diesel do nafty
  • Atomium active gasoline do benzínu
  • Atomium Regular
  • Atomium HPFP
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články