PRÁCE 🧰

VIF aditiva

1. 2. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat aditivum Koupě aditiva podle značky Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Aditiva používají motoristé rádi a nezáleží na tom, jestli mají zrovna ve voze naftový nebo benzínový motor. V obou případech tyto přísady mohou zlepšit vlastnosti motoru i palivové soustavy.

VIF aditiva

Česká společnost zaměřující se na výrobu aditiv působí na trhu přes 20 let. Za tu dobu si vydobyla své místo a pro řadu českých řidičů se jedná o jedničku. Vše samozřejmě umocňuje fakt, že se jedná o českou firmu. Všechny jejich vyrobené přísady by měly maximálně chránit palivové čerpadlo, vstřikovací trysky a samozřejmě i nádrž.

VIF vyrábí nejen aditiva do benzínu, ale také letní a zimní aditivum do nafty. V případě, že přísady do pohonných hmot používáte, pak mějte na paměti po čem saháte. U sezónních aditiv do nafty a jejich záměny se moc velká škoda nestane, i když v zimně byste mohli mít s letním produktem asi trochu problémy při startování nebo se zamrzáním nafty, pokud by přišly just mrazíky. Velké problémy hrozí spíše v případě, když zaměníte aditivum pro benzín za naftu a opačně, neboť obě mají jiné složení.

Vlastnosti aditiv VIF

Když už někdo chce používat tato aditiva, pak očekává určité vlastnosti, které zlepší funkci jeho vozu. Společnost deklaruje snížení spotřeby až o několik jednotek procent, snadnější startování nejen v zimních měsících, počítá se zvýšením oktanového čísla a v neposlední řadě také zvyšuje výkon motoru. Z líného stroje se tak stane král silnic, v některých případech tedy.

V každém případě nelijte zbytečně aditiva do takových aut, která je nutně nepotřebují.

Aditiva VIF v nabídkách e-shopů

Produkty VIF

Jak již bylo řečeno, existuje několik produktů, po kterých mohou motoristé sáhnout. Kromě aditiv firma vyrábí i chladící směsi, směsi do ostřikovačů, brzdové kapaliny a autokosmetiku. Co se týká právě těch aditiv, tak dobrá je i cena, která není nijak výrazně přemrštěná. Na druhou stranu i kdyby byl produkt dražší, nic by se nestalo, protože uživatelé by po něm i tak sáhli. Je to osvědčené aditivum, které řada českých řidičů doporučuje i po dlouholetém používání.

Samozřejmě, pokud se rozhodnete pro koupi, pak můžete ušetřit například na větším balení. Jediné co může působit trochu problém, je způsob aplikace, nezřídka kdy se stane, že se zašpiníte.

  • VIF Super Diesel Aditiv letní
  • VIF Super Diesel Aditiv zimní
  • VIF Super Benzin Aditiv
  • Benadit Forte (BA)
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články