PRÁCE 🧰

Tipy na dárky: Zimní aditiva

14. 12. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat aditivum Aditiva dle období Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla Zimní sezóna Zimní náplně a kapaliny

Jedním z netradičních dárků, které motorista pod stromkem může najít, jsou aditiva. Avšak i když netradiční je to celkem praktický dárek pro toho, kdo je skutečně při provozu auta využívá.

Zimní aditiva

Aditiva do pohonných hmot jsou vhodným společníkem především pro auta jezdící na diesel, kdy mohou výrazně pomoci právě v zimním období. V takové směsi je totiž přítomen depresant, který napomáhá proti zamrzání nafty. Navíc právě zimní aditiva pomáhají při studených startech, aby se motor příliš nenamáhal a neopotřebovával více, než je nutné. Dále při delším používání je znát i nižší spotřeba. Nicméně, aby byl nějaký účinek znatelný, je potřeba aditiva používat pravidelně. Je to jako s vitamíny, také po jednom prášku neucítíte změnu.

Proto se hodí koupit třeba takové produkty dva nebo ve větším množství, aby případný obdarovaný měl aditivum do zásoby - to je samozřejmě nutné skladovat v dobrých podmínkách a ne na přímém slunci. Ještě před nákupem byste ale měli vysondovat - zcela nenápadně - jakou značku aditiv motorista používá. Pokud víte, kde tyto přípravky skladuje, pak to máte o to jednodušší, prostě si jen opíšete značku a typ.

Jediné, co by vás mohlo zradit, je fakt, že si motorista tankuje aditiva přímo na benzince ze stojanu. Celou čerpací stanici asi kupovat nebudete, ale chytře mířená otázka snadno prozradí pravdu.

Kolik stojí zimní aditiva?

Pokud budete přesně vědět, co koupit, bude to samozřejmě jednodušší a můžete se předem na cenu připravit. V opačném případě, kdy si třeba motorista má v plánu koupit nové auto nebo je to v procesu, budete asi vybírat nový vhodný produkt. Raději než od neznámých značek vybírejte taková aditiva, která mají dobré a vysoké hodnocení. A v tomto případě ne vždy platí, že čím dražší, tím lepší. Protože například aditiva od společnosti VIF jsou levná, ale za to velmi účinná a oblíbená mezi motoristy.

Pro představu, půl litr VIF aditiva do dieselu vyjde na 200 korun, aditivum od společnosti LIQUI MOLY 250ml vyjde o 50 korun dráž a například trochu univerzální aditivum pro použití jak do nafty, tak benzínu nebo oleje v balení 250 ml vyjde na 680 korun.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články