PRÁCE 🧰

Aditiva do oleje

13. 9. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat aditivum Druhy aditiv dle použití Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Jak už to tak bývá, tak používáním aditiv se výrazně zlepšují schopnosti motorových olejů. Jejich použití není nutností, ale mohou přinášet určité benefity.

Aditiva do oleje

Články na téma aditiva do motorového oleje:

  1. Aditivum do motorového oleje - jaké vybrat?
  2. Aditiva do oleje - právě čtete
  3. Aditivum do motorového oleje zbytečně nedávejte

Obecně o aditivech do motorového oleje

Stejně jako aditiva do pohonných hmot mají aditiva do oleje schopnost zlepšit vlastnosti maziva. Navíc pokud dáváte přednost nákupu od neznámých výrobců a to jen kvůli ceně, můžou se vám aditiva hodit právě proto, že dokonale zastoupí složky, které v ne zrovna kvalitních mazivech chybí.

Samozřejmě sázkou na jistotu jsou maziva od renomovaných výrobců, ale i přes fakt, že se jedná o opravdu kvalitní oleje, je možné jako prevenci používat aditivum do oleje. Ta přeci jen mají specifičtější vlastnosti, které motorové oleje pozitivně podpoří.

Výhody aditiv do motorového oleje

V tomto případě se bude jednat o výhody, které je nutné splnit - tzv. jaké jevy potřebujete u motoru potlačit. Tím největším benefitem ale bude, že se sníží tření motoru, některé přísady umí vytvořit speciální ochranný film na povrchu, který dokáže velmi výrazně prodloužit životnost komponent. Častým jevem je také zvýšení výkonu nebo snížení spotřeby. Nejdůležitější ale je, aby tato aditiva chránila motor. Všichni totiž víme, jak nákladné jsou opravy týkající se právě agregátu. V tomto případě se jeví cena aditiv jako nepodstatná, když zachrání peněženku od velké finanční ztráty.

Stále váháte zda aditiva do oleje ano či ne? Pak vězte, že motorové oleje můžete používat do jakýchkoli agregátů - tedy nejen do těch benzínových a naftových, ale také těch které koexistují s LPG nebo CNG. Opět nechybí upozornění, že je potřeba přísady užívat pravidelně, tedy s pravidelnou výměnou maziva jednou ročně nebo po 15 tisících kilometrech.

Vhodné produkty

U aditiv do oleje to není už tak obecné jako třeba u těch do benzínu nebo nafty. V tomto případě vybíráme výrobek podle toho, jaký chceme, aby měl účinek. Můžete tak koupit třeba přísadu ke zlepšení bodu tuhnutí nebo to ke snížení tření, záleží tedy už jen na vás, které zvolíte a které vaše auto potřebuje nejvíce. Přimlouvám se ale za zakoupení kvalitního produktu od známého výrobce, přeci jen lejete to do poměrně náchylné a drahé části auta. Dobré bude si před zakoupením pročíst recenze adivit do oleje.Stále 

Výrobci, kteří se věnují aditivům do motorových olejů: BG, Antomium, Wynns, GAT, VIF, Nano a další.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články