PRÁCE 🧰

Test nejlepších aditiv do nafty

16. 9. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat aditivum Vše o aditivech Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla Zimní sezóna Zimní náplně a kapaliny

Každý motorista, který chce důsledně pečovat o své auto, by si při tankování měl rozmyslet, jestli není vhodné používat rovněž aditiva do pohonných hmot. V tomto článku se podíváme, jaká jsou nejlepší aditiva do nafty.

Test nejlepších aditiv do nafty

Aditiva zlepšují a především chrání palivovou soustavu. Rovněž zvyšují cetanové číslo nafty, pokud tedy máte do vozu tankovat prémiovou naftu - můžete natankovat tu běžnou, ale nezapomeňte přidat právě ona aditiva, jinak by mohlo dojít k poškození. V případě nafty je nutné rozlišovat sezónní aditiva

Aditiva jsou tedy letní a zimní. Zimní oceníte zejména při nízkých teplotách, pomáhají tak proti zamrznutí nafty a pomáhají při studených startech. Používají se zhruba od října do dubna. Po zbytek měsíců se používají letní přísady. Pokud je používáte pravidelně, pak je na místě se zamyslet nad koupí většího balení, které vyjde i levněji.

Test aditiv do nafty

Testy aditiv úplně standardně neprobíhají a těžko se dohledávají. Standardně probíhají jako dlouhodobé záležitosti, protože při krátkodobém používání se výsledek většinou nedostaví a nebo nelze tak dobře měřit. Pokud bychom chtěli rozebírat jednotlivé složky, ze kterých je přísada složena, bylo by potřeba speciálního chemického rozboru v laboratoři.

Nicméně naštěstí se můžeme při výběru orientovat podle zkušeností uživatelů. Správný motorista neporadí nic špatného, co by mělo ohrozit jeho nebo na doporučení jiný automobil. Mezi oblíbené produkty motoristů patří následující produkty.

  • VIF Super Diesel Aditiv - jedná se o nejoblíbenější a nejčastěji kupované aditivum, které chrání motor. Řidiči si pochvalují lepší startování při nízkých teplotách. Může rovněž výrazně snižovat spotřebu. V testech, které proběhly v minulosti, vždy toto aditivum zvítězilo. Koupit lze i 10 litrové balení, což potěší velké fandy. Nutno podotknout, že má horší dávkování a leckdy se někdo i polije.
  • K2 Diesel - Ačkoli se jedná o víceméně neznámý produkt, lidé si jej pochvalují zejména pro poměr ceny a výkonu. Řada z nich popisuje oživení motoru a svižnější jízdu. Rovněž je znatelná nižší spotřeba.
  • Lique Moly Super Diesel Aditiv - uživatelé mohou ocenit příznivou cenu. Je vhodné k ochraně proti korozi a zvyšuje cetanové číslo. Někteří uživatelé tvrdí, že od počátku užívání zaznamenali tišší a kultivovanější chod motoru a lepší akceleraci vozu.
  • Millers Oils Diesel Power Ecomax - stejně jako VIF se jedná o aditivum, které je oblíbené a často používané, recenze jsou v 98 % pozitivní. Uživatelé si pochvalují dobré a chytré dávkování, tedy nehrozí, že byste se u čerpačky výrazně polili. Ne vždy je totiž tuba pro dávkování dobře řešená a pak dochází k menším nehodám. Dlouhodobí uživatelé zaznamenali klidnější chod motoru, sníženou spotřebu a lepší starty.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články