PRÁCE 🧰

Jaké jsou výhody používání aditiva do benzínu?

11. 11. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat aditivum Druhy aditiv dle použití Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla Zimní sezóna Zimní náplně a kapaliny

Přidávání aditiva do benzinu se pro mnoho lidí stalo denním chlebem, a to i přes to, že před pár lety o nich nikdo nevěděl.

Jak používat aditiva do benzínu a jaký to má efekt?

Články na téma zimní aditiva:

  1. Test nejlepších aditiv do benzínu
  2. Test nejlepších aditiv do nafty
  3. Zimní aditivum do nafty
  4. Zimní aditiva
  5. Jaké je přesné dávkování aditiv
  6. Jak používat aditiva do benzínu a jaký to má efekt? - právě čtete

Aditivum do benzinu pomáhá náchylným částem palivového systému a samotnému motoru, do kterého se v posledních letech lije palivo s vysokým obsahem biosložky, které zapříčiňuje karbonizaci motoru a tím spojené zvyšování emisí kvůli nedokonalému spalování paliva. Přidání aditiva zajišťuje snížení produkce emisí, které by měly splňovat dnešní přísné emisní normy Evropské unie.

Pravidelnost je základ

Pravidelným přidáváním aditiva do benzinu je možné prokazatelně snížit dlouhodobou spotřebu a taky předcházet drahým opravám palivového systému. Aditivum do benzinu se stará o dokonalé spálení benzinu a tím chrání komponenty, které jsou náchylné ke karbonizaci. Pro dostavení všech těchto benefitů je nutné dodržovat přesné a pravidelné dávkování – pokud budete lít méně s vidinou toho, že ušetříte, nemusí se dostavit žádoucí efekty, tak stejně i naopak, pokud budete lít víc, a ještě v nepravidelných intervalech, můžete svému motoru akorát uškodit. Automobil se vám za tuto medicínu pak odvděčí výrazně delší životností a menšími náklady na opravu.

Aditiva do benzinových motorů obsahují složky napomáhající zabránit "zatloukání ventilových sedel", předchází korozi a obsahují čistidla, která napomáhají k dokonalému spalování. U vozidel na pohon LPG lze přidávat do paliva aditiva (ale zcela jiným způsobem a jiná než se přidávají do benzinu). Přidávání kvalitních aditiv nebo používání aditivovaného benzinu má smysl v případě, že se se jednou za čas vyjede nádrž na benzin a díky tomu se odstraní část karbonů a usazenin a tím se pročistí motor.

Na trhu existuje nespočet výrobců aditiv do benzinu. Většina z nich používá stejný základ a doplňuje to něčím navíc. Od toho se pak odlišuje taky cena, která může kolikrát příjemně i nepříjemně překvapit. Mezi značky vyrábějící aditiva do benzínu patří: VIF, Metabond, BG, Lique Moly, Metaltec, STP a další. Podle recenzí ostatních uživatelů, a i podle nezávislých testů má pravidelné používaní aditiv do benzinu opravdu smysl.

Zdroj info: Aditiva.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články