PRÁCE 🧰

Prodej motorek aneb nabídka motocyklů na trhu

30. 12. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Motocykl může být docela zajímavou alternativou k osobnímu automobilu. Jednostopý stroj do značné míry řeší problémy ucpaných měst, nemá problémy sehnat místo k parkování a spotřeba je obvykle docela nízká.

Prodej motorek: Je z čeho vybírat?

Nový motocykl

V případě, že se odhodláte k nákupu zcela nového stroje, rozhodně vás nebude trápit omezená nabídka. Naopak, někdy je spíše problém zvolit si v záplavě značek a jejich jednotlivých řad. Například motorky značky Honda, BMW nebo Jawa. Výhodou je možnost si v konfigurátoru "naklikat" motorku přesně podle svých představ. To znamená vybrat si barvu a příslušenství třeba v podobě kufru, eventuálně klidně i GPS navigaci. Pozor ale, právě příslušenství a dodatečná výbava může zvednout cenu hravě i o 30 %.

Prodej ojetý motocyklů

Tady je nabídka ještě širší než v případě nových motorek. Inzertní weby jsou plné jednostopých strojů všech kategorií i cen. Stejně jsou na tom samozřejmě i motobazary, kde prodávají také cross motorky. Buďte ale obezřetní s výběrem a koukejte především na stav a najeté kilometry. Výhodu mají ti, kteří hledají motocykl s jednoduchým motorem bez komplikovaných technických řešení. Tam je totiž často šance, že se něco pokazí, stejně jako u strojů sportovních, kde prostě nevíte, jak často dostával konkrétní kus zabrat na okruhu.

Motorka do města

Tady je asi nejvýhodnější klasický skútr 125 ccm, který má relativně malou stavbu a lze se s ním mrštně proplétat městem i ve chvíli, kdy auta jen pomalu popojíždějí, případně stojí. Pozitivem je i možnost zaparkovat prakticky kdekoliv. Absence řazení je další výhoda - většina městských skútrů má variátor. Docela jednoduchá a levná je i údržba a velmi často se na skútry montuje kufr pro zvýšení přepravní kapacity.

Motorka na okresky

Tady už to bude chtít asi něco většího - ideálně naháče nebo částečně kapotovaný motocykl. Chyba nemusí být ani sportovní celokapotovaný stroj, ale u něj si bohužel moc pohodlí neužijete. Většina hmotnosti totiž spočívá na rukách a člověk se tak relativně brzy unaví. Na celodenní výlety je lepší motorka, kde lze jezdit spíše ve vzpřímené pozici.

Motorka na cestování

Ať už si chcete jen bublat krajinou nebo projíždět africkou savanou, asi nehrozí, že byste si nedokázali vybrat správnou motorku. Doslova obří je v této kategorii i nabídka příslušenství. Ať už potřebujete kufry nebo chcete jezdit i mimo hlavní sezonu a rádi byste si dopřáli vyhřívané rukojeti, eventuálně sedlo. Speciální kategorií jsou velké kapotované mašiny, které zvládnou překonávat po dálnicích velké vzdálenosti vysokou rychlostí.

Zdroj info: weby prodejců.
Zdroj médií: Depositphotos.
Rudolf Malý

Autor článku
Rudolf má rád dobré jídlo, sport a nekorektní humor. Nebrání se elektromobilitě, ale taky jí nijak zvlášť nefandí. Ve volném čase se rád vrtá v autech a obecně vlastně v čemkoliv.

Podobné články