PRÁCE 🧰

Jakou navigaci na motorku

23. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Navigace na motorku je oproti té běžné automobilové odolnější. My se dnes podíváme na to, jakou navigaci na motorku vybrat a podle čeho ji vybírat.

Navigace na motorku: Poradíme, jakou vybrat

Motocyklová navigace patří do výbavy motorkáře asi stejně jako helma nebo rukavice. Díky takové navigaci se můžete jednoduše bez trápení dostat z bodu A do bodu B. Využít ji taky můžete při objevování nových míst, nebo při hledání ztracených přátel. Jak správně takovou navigaci na motorku vybrat a podle jakých parametrů je třeba se řídit?

Navigací na motorku je nespočet, my se dnes zaměříme na dva druhy, které asi nejspíš využijete i vy. První z nich je běžná motocyklová navigace, která je svou konstrukcí velmi odolná vůči nárazům větru, prachu, dešti, kroupám, ale i otřesům a vibracím. Díky tomu ji jen tak někde v terénu neztratíte. Takovou navigaci lze ovládat i s nasazenými rukavicemi a disponuje velmi jasným displejem, takže i v odpoledním sluníčku uvidíte směr, kterým se musíte vydat.

Motocyklové navigace 

Levnou vhodnou navigací na motorku je podle nakupujících zákazníků Navitel G550 MOTO, která je zároveň i nejoblíbenější kupovanou navigací hned po Garmin Zümo XT PRO Europe45 (asi 12 600 korun). Navigace Navitel G550 se cenově pohybuje v řádech pár tisícovek, přesněji od 2800 do asi 3700 korun. Nejlepší navigací na motorku v poměru cena/výkon je podle zákazníků TomTom Rider 500. Tato navigace je kompatibilní se Siri i Google Now a dokáže číst příchozí zprávy nahlas. Takovou navigaci si můžete pořídit již od 9500 tisíc korun.

Aplikace do mobilu

Jestliže nechcete utrácet za drahé odolné navigace pro motorky, můžete si také pořídit jednu z aplikací do svého smartphonu. K tomu budete ale potřebovat kvalitní držák na váš mobilní telefon, aby vám při jízdě z motorky neupadl a nerozbil se, což by byla rozhodně škoda. Důležité je také myslet na odolnost vůči dešti a také na ovládání. V motorkářských rukavicích rozhodně dotykový displej ovládat nebudete.

Mezi oblíbené navigace patří například Waze, Google mapy nebo Apple maps. Pokud hledáte nějakou appku přímo pro motoráře doporučujeme si stáhnout aplikaci Driftix, což je mezinárodní motorkářská síť, která je dostupná jak pro zařízení Android, tak i iOS. Pokud hledáte nějakou offline navigaci, hledejte ve svých virtuálních obchodech aplikaci calimoto Motorcycle Routes.

Zdroj info: Heureka, Waze, Driftix.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články